Srbija: Nakon sinovog vjenčanja, ubio skoro cijelu porodicu

Pošto je juče tokom cijelog dana i noći, kako kažu svjedoci, R.Š. pio, u alkoholisnom stanju jutros je počinio zločin, kojim je svadbeno veselje zamijenila tragedija
90 pregleda 30 komentar(a)
Martonoš, Foto: Maps.google.com
Martonoš, Foto: Maps.google.com
Ažurirano: 17.05.2015. 18:02h

U tragediji koja se dogodila u selu Martonoš kod Kanjiže, u Srbiji, ubijeno je sedam osoba. Tragedija se, prema pisanju beogradskih medija, dogodila dan nakon vjenčanja sina ubice.

Nezvanično, ubica stradao u sukobu sa mogućom žrtvom.

Niko od zvaničnika do sada se nije obratio medijima, a veliki broj novinara okupljenih ispred porodične kuće Bajtaji pokušava od komšija i mještana da sazna šta se dogodilo.

Nezvanične informacije, dobijene od žitelja Martonoša i Oroma, govore da je R. Š. iz lovačke puške u Martonošu ubio snahu N. B. i njene roditelje, a u selu Orom ubio je svoju suprugu i njene roditelje, a nakon tih ubistava izvršio je samoubistvo.

Prema, takođe, nezvaničnim informacijama od žitelja tih mjesta, R.Š. možda i nije počinio samoubistvo, već je poginuo u sukobu sa gostom, Francuzom koji je dan ranije bio na svadbi.

Nejasno je gdje je prvo počinio zločin, da li u Oromu, ili u Martonošu i to će biti jasno kada se tužilac, koji je na licu mjesta i policija, obrate javnosti.

Prema onome što se moglo čuti od komšija, juče je u Martonošu bilo vjenčanje, a u Kanjiži svadba, u kojoj se sin R.Š.-a oženio N. T., a tom braku se R.Š. protivio.

Pošto je juče tokom cijelog dana i noći, kako kažu svjedoci, R.Š. pio, u alkoholisnom stanju jutros je počinio zločin, kojim je svadbeno veselje zamijenila tragedija.

Ispred kuće u kojoj je živjela N.T. nalazi se veliki broj novinara, policija ne dozvoljava pristup, a ispred same kuće su i kola pogrebnog preduzeća.

Tanjugu je potvrđeno da je u novosadski Urgentni centar primljena jedna osoba koja je prebačena iz subotičke bolnice, i da su u toku pregledi, utvrđivanje povreda, nakon čega će javnosti biti dostupno više informacija.

Komšica, koja se predstavila kao Radmila i koja živi preko puta kuće u kojoj se dogodio zločin u selu Martonoš, rekla je Tanjugu da je jutros oko deset časova čula galamu iz te kuće.

''U prvi mah sam mislila da su se posvađale druge komšije, jer to znaju da urade, ali sam onda čula pucnjeve, i vidjela čovjeka kako trči prema meni sa puškom u rukama'', rekla je Radmila.

Ona je kazala da joj se taj muškarac obratio na francuskom jeziku i da mu je je odgovorila da ga ne razume, ali da je shvatila da treba da pozove hitnu pomoć i policiju, što je i učinila.

''Ubrzo su u kuću došli rođaci, pojavila se i policija, a onda sam saznala da su u kući ubijeni N. B. i njeni roditelji", rekla je Radmila.

Ona je kazala i da je na ulici vidjela mladoženju koga je pitala gdje su mu roditelji, ali da joj ništa nije odgovorio, već je samo odmahivao glavom, a isto je učinio i kada ga je drugi komšija pitao to na mađarskom.

Radmila je rekla da je, koliko ona zna, R. Š. je živio u Senti, dok su juče vjenčani mladenci V. Š. i N. B. posljednjih godina, po nekoliko mjeseci provodili u Francuskoj, pa su na svadbi imali i goste iz Francuske.

U Martonošu se nezvanično govori i da ubica možda i nije počinio samoubistvo, već da je poginuo u sukobu sa Francuzom koji se branio od njegovog napada.

U kući ubijenih u Martonošu bili su mladoženja V. Š. i porodica iz Francuske koja je dan ranije bila na svadbi, a kako se pretpostavlja, žena iz te porodice je vjerovatno osoba, koja se nalazi u novosadskom kliničkom centru.

Prema nezvaničnim informacijama, motiv za ovaj zločin je nezadovoljstvo snajom, R.Š. nije bio saglasan sa tim da njegov sin oženi N.B. (25).

Prethodno je MUP saopštio da je R.Š. usmrtio šestoro ljudi, a potom izvršio samoubistvo.

Bonus video: