"Novosti": Podgoričanin pomagao teroristima u Kumanovu?

Osumnjičeni je navodno bio pripadnik Agencije za nacionalnu bezbjednost Crne Gore (ANB), a završio je više specijalističke kurseve iz te oblasti
124 pregleda 44 komentar(a)
Kumanovo, Foto: Reuters
Kumanovo, Foto: Reuters
Ažurirano: 16.05.2015. 12:49h

Makedonska policija je prije tri dana uhapsila crnogorskog državljanina, za koga se spekuliše da je pomagao teroristima i da ih je informisao o potencijalnim metama na teritoriji Srbije, prenose Večernje novosti.

Kako saznaju izvori "Večernjih novosti", iz bezbednosnih službi, osumnjičeni koji je već vodio oko 80 dobrovoljaca da ratuju na strani Ukrajine protiv Rusa, imao je u novim akcijama ulogu "krtice".

Navodno je osumnjičeni Podgoričanin neposredno poslije hapšenja predat Amerikancima koji su ga odveli u svoju ambsadu u Skoplju.

„On već desetak godina sa bratom drži najveću agenciju za tehničku i fizičku zaštitu u Crnoj Gori koja ima sjedište u Podgorici“, pišu Novosti.

Navodno je bio pripadnik Agencije za nacionalnu bezbjednost Crne Gore (ANB), završio je više specijalističke kurseve iz te oblasti, a kotirao se i kao uspješan crnogorski karatista.

Kolege ne znaju razloge njegovog odlaska iz policije, ali je ubrzo po prestanku službe osnovao agenciju za bezbjednost.

List navodi i da su njegovi telohranitelji, trebalo da 1. maja preuzmu i obezbjeđenje Železare u Nikšiću, a li je na iznenađenje upućenih, naprasno odustao od tog unosnog posla.

Izvori "Novosti" tvrde da on već duže vreme nije viđen u Podgorici, a čak je isključen i fiksni telefon agencije koji se navodi na internet portalu.

Popović: Nijesam povezan sa događajima

Nekadašnji vlasnik firme "Guard Popovic Security" Srđan Popović obratio se "Vijestima" povodom prenesenih navoda iz srpskih medija.

"Odmah nakon saznanja o natpisima u medijima i poziva prijatelja čiji je komentar da je opisom u tekstu "nacrtan" moj profil, na svojoj Facebook stranici objavio sam informaciju o tome gdje se nalazim, da se slobodno krećem, radim i komuniciram te da sa pomenutim događajem i licima nemam nikakvu povezanost. Sve informacije o meni i mom profesionalnom angažmanu su provjerljive i dostupne", naveo je Popović u saopštenju.

Bonus video: