Sarajevo: Za vrijeme papine posjete biće zabranjeno izlaziti na balkone

Takođe,jedna od mjera koja će se preduzeti jeste i ograničenje distribucije alkoholnih pića u gradu
62 pregleda 7 komentar(a)
Papa Franjo, Foto: Reuters
Papa Franjo, Foto: Reuters
Ažurirano: 13.05.2015. 17:24h

Uoči dolaska pape Franja u Sarajevo početkom juna na snazi će biti i posebne bezbjednosne mjere, a sve policijske agencije u državi biće angažovane na obezbjeđenju ovog događaja, te će policajci preplaviti ulice u Sarajevu ali i drugim mjestima na kojima se procjeni da će to biti potrebno, piše portal Klix.ba.

Mirsad Vilić, direktor Direkcije za koordinaciju policijskih tijela u BiH, istakao je na sastanku Organizacionog odbora za doček pape, da će ovoga dana na ulicama Sarajeva biti veliki broj policajaca te da će bezbjednost u gradu biti na najvećem mogućem nivou.

To je potvrdio i Marinko Čavara, predsjednik Federacije BiH koji je ujedno i član Odbora koji radi na organizaciji ovog događaja.

"Preduzete su sve mjere kako bi ovaj događaj prošao u najboljem redu i kako bi oni koji to žele na zaista pravi način osjetili poruku mira koju nam donosi papa Franjo. Još uvijek se radi na nekim detaljima ali smo dobili garancije da će bezbjednost svih ljudi biti na najvećem mogućem nivou", kazao je Čavara.

U pojedinim ulicama na dan dolaska pape Franja biće u potpunosti obustavljen saobraćaj, a građanima će biti zabranjen izlazak na balkone i prozore.

Takođe,jedna od mjera koja će se preduzeti jeste i ograničenje distribucije alkoholnih pića u gradu.

Policijske službe od građana očekuju i saradnju u smislu prijave bilo kakvih sumnjivih pojava na terenu, a kako bi događaj godine u BiH koji privlači svjetsku pažnju prošao bez bilo kakvih problema.

Bonus video: