"RAZGOVARAĆE O AUTOPUTU DRAČ-NIŠ"

Vučić u Tirani 27. maja, Malići: "Neka je Vučić dobrodošao i neka povuče nogu Srbima"

Najavljujući posjetu Aleksandra Vučića Albaniji, savjetnik predsjednika vlade Albanije Škeljzen Malići rekao je za "Danas" da premijeri Rama i Vučić "trasiraju važnu prekretnicu na putanji koja će biti osovina mira i stabilnosti u regionu"
15 komentar(a)
Edi Rama, Aleksandar Vučić, Foto: Betaphoto
Edi Rama, Aleksandar Vučić, Foto: Betaphoto
Ažurirano: 12.05.2015. 19:17h

Premijer Srbije Aleksandar Vučić oputovaće 27. maja u Tiranu u zvaničnu posjetu Albaniji, objavio je list "Danas" pozivajući se na kabinet predsjednika Vlade Srbije i na kabinet premijera Albanije.

Kako napominje list na svom sajtu, to će biti prva zvanična posjeta srpskog zvaničnika Albaniji na najvišem nivou.

Domaćin srpskog premijera biće premijer Albanije Edi Rama, koji je 10. novembra 2014. boravio u Beogradu u prvoj posjeti najvišeg albanskog zvaničnika u posljednjih 68 godina.

Najavljujući posjetu Aleksandra Vučića Albaniji, savjetnik predsjednika vlade Albanije Škeljzen Malići rekao je za "Danas" da premijeri Rama i Vučić "trasiraju važnu prekretnicu na putanji koja će biti osovina mira i stabilnosti u regionu".

"Ako je za šest ili sedam mheseci ispravljeno ono što je cijeli prošli vijek propušteno, to je velika stvar ne samo u albansko-srpskim odnosima već i za cio region", smatra Malići.

On je najavio da će dva premijera razgovarati i o auto-putu Drač-Niš.

"Neka je Vučić dobrodošao i neka povuče nogu Srbima, otvori im put da upoznaju i poštuju Albaniju i Albance, i da onda auto-putem budućnosti Drač - Niš krenu sa obije strane ljudi od biznisa, turisti, umjetnici, sportisti...", zaključio je Malići.

Kako podsjeća "Danas", 5. februara ove godine u Tirani je održan prvi bilateralni sastanak srpskih i albanskih zvaničnika poslije 23 godine.

Preporučujemo za Vas