Mogerini: Potvrđena opredijeljnost regiona EU integracijama

Ona je sinoć u Njujorku organizovala večeru kojoj su prisustvovali komesar za pregovore o proširenju Johanes Han i lideri partnera EU sa Zapadnog Balkana
112 pregleda 0 komentar(a)
federika mogerini, duško marković, Foto: Twitter.com/MajaEUspox
federika mogerini, duško marković, Foto: Twitter.com/MajaEUspox
Ažurirano: 27.09.2018. 15:05h

Šefica diplomatije Evropske unije (EU) Federika Mogerini kaže da su tokom zajedničke večere organizovane na marginama zasijedanja Generalne skupštine Ujedinjenih nacija (UN) lideri Zapadnog Balkana potvrdili snažnu posvećenost napretku u procesu EU integracija kroz ubrzanje reformi i dobrosusjedskih odnosa.

Mogerini je rekla da se na večeri u Njujorku razgovaralo i o Prespanskom sporazumu koji se odnosi na rješavanje pitanja imena Makedonije, kao i o dijalogu Beograda i Prištine, piše Tanjug.

"Oba ta pitanja su ključna za razvoj regiona i njegov evropski put", zaključila je Mogerini.

Mogerini je sinoć u Njujorku organizovala večeru kojoj su pristustvovali komesar za pregovore o proširenju Johanes Han i lideri partnera EU sa Zapadnog Balkana.

U sopštenju Evropske službe za spoljne poslove navodi se da je to bila dobra prilika da se razgovara o situaciji i napretku regiona.

"Naša posvećenost podršci partnerima sa Zapadnog Balkana da naprave nepovratne korake na njihovim putevima EU integracija snažna je kao i uvijek. To će zahtijevati konstantan rad na EU orijentisanim reformama, kao i iskrenu i efikasnu saradnju", izjavila je Mogerini.

Bonus video: