Policija objavila fotografije uhapšenih u Kumanovu

Od 30 uhapšenih terorista 18 su sa Kosova, dvojica su makedonski građani sa boravkom na Kosovu, devetorica su državljani Makedonije i jedan je albanski državljanin sa boravkom u Njemačkoj
59 komentar(a)
Teroristi Makedonija, Kumanovo, Foto: Blic.rs
Teroristi Makedonija, Kumanovo, Foto: Blic.rs
Ažurirano: 11.05.2015. 13:07h

Makedonska policija objavila je snimak sačinjen od fotografija terorista privedenih u policijsku stanicu nakon hapšenja u žestokom okršaju u Kumanovu, prenose srpski mediji.

Sud u Skoplju odredio je pritvor do 30 dana za 30 pripadnika terorističke organizacije koji su juče uhapšeni nakon dvodnevnog pružanja otpora pripadnicima policije.

Od 30 uhapšenih terorista 18 su sa Kosova, dvojica su makedonski građani sa boravkom na Kosovu, devetorica su državljani Makedonije i jedan je albanski državljanin sa boravkom u Njemačkoj.

Većina njih je izjavila da su u Makedoniju ušli ilegalno.

Dvadeset i tri osobe osumnjičene su da su počinili krivična djela teroristička prijetnja ustavnom poretku i bezbjednosti, udruživanje radi neprijateljske djelatnosti i nedozvoljena proizvodnja, držanje i promet oružja i eksplozivnih supstanci.

Obračun u Kumanovu je trajao dva dana, ubijeno je 14 terorista, a stradalo je osam pripadnika policijskih snaga.

Policija je dodala da su oni u Makedoniju ušli prije nekoliko dana i potom unaprijed pripremali taktiku napada.

U kumanovskom Divljem naselju, u kome je tokom vikenda bilo oružanih sukoba makedonskih snaga bezbednosti i terorista, život se jutros vraća u normalu, iako u većem dijelu tog naselja još nema struje. Ipak, posledice višednevne drame vidljive su na infrastrukturi Kumanova.

Vođe terorističke grupe koja je izvršila napad u Kumanovu bili su telohranitelji albanskih političara, a učestvovali su i u borbama na Kosovu i Metohiji, pišu makedonski mediji.

Bonus video: