U Kumanovu danas dan žalosti

U sukobima u Kumanovu stradale su 22 osobe, a produbljeni su strahovi od nestabilnosti nakon višemjesečne političke krize
1 komentar(a)
Kumanovo, Foto: Reuters
Kumanovo, Foto: Reuters
Ažurirano: 11.05.2015. 07:37h

U Makedoniji je i danas Dan žalosti zbog pogibije pripadnika bezbjednosnih snaga u policijskoj akciji otkrivanja i razbijanja naoružane terorističke grupe u Kumanovu.

Zbog Dana žalosti, zastave Makedonije biće spuštene na polja koplja.

U sukobima u Kumanovu stradale su 22 osobe, a produbljeni su strahovi od nestabilnosti nakon višemjesečne političke krize.

U dvodnevnoj akciji je ubijeno osam policajaca i 14 pripadnika terorističke grupe.

U Kumanovu mirno

U kumanovskom naselju Divo, u kome je tokom vikenda bilo oružanih sukoba makedonskih snaga bezbjednosti i terorista, život se jutros vraća u normalu.

Međutim, u većem dijelu tog naselja još nema struje.

Naselje Divo, koje je tokom protekla dva dana bilo blokirano i iz koga su brojne porodice evakuisane, od jutros je otvoreno i život se u njemu odvija sasvim normalno, u onom dijelu gde nije bilo oružanih sukoba.

Škole, međutim, danas neće raditi.

Na obodima naselja i dalje se nalazi nekoliko policijskih punktova, ali u mnogo manjoj mjeri nego što je to bilo juče, javio je Tanjugov izvještač sa lica mjesta.

Kumanovo su napustili pripadnici specijalnih jedinica, a gradu su i dalje prisutni pripadnici policije sa pancirima i naoružani dugim cijevima.

Bonus video: