Srbija: Rasprava političara ko je zaslužan za hapšenje Darka Šarića

Šutanovac je rekao da je tačno da se Šarić predao vladi SNS-a, ali da je potjernica za njim bila raspisana još ranije
113 pregleda 1 komentar(a)
Darko Šarić, Foto: Reuters
Darko Šarić, Foto: Reuters
Ažurirano: 08.05.2015. 10:25h

U okviru rasprave o predloženim izmjenama Zakona o privatnom obezbjeđenju u Srbiji polemisali su poslanik DS-a Dragan Šutanovac i ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović o tome koja je vlast zaslužna za hapšenje narkobosa Darka Šarića.

Šutanovac je rekao da je tačno da se Šarić predao vladi SNS-a, ali da je potjernica za njim bila raspisana još ranije.

Stefanović mu je uzvratio da je Šarić investirao u zemlju u vrijeme vlade DS, te da ga je aktuelna vlast privela i da je sada u toku njegovo suđenje.

“Vidim da neke poslanike užasno nervira priča o Šariću, ne znam zašto. Činjenica je da je Šarić kupovao zgrade, zemljište, kompanije u vrijeme od 2008. do 2012. Od 2012. nije ništa kupovao. Činjenica je i da je, kada je oko njega zatvoren obruč i kada je postalo jasno da više nema nikakvu šansu za skrivanje, priveden i da se pojavio na suđenju”, poručio je ministar unutrašnjih poslova.

Na opasku Šutanovca da je uhapšen jedan od poslanika SNS zbog malverzacija u jednoj od banaka, Stefanovć je rekao da je to dokaz da aktuelna vlast počinioce krivičnih djela ne dijeli po partijskoj pripadnosti, ali i da Razvojnu banku Vojvodine nije vodio poslanik SNS.

Inače, poslanici raspravljaju o 10 amandmana na predložene izmjene Zakona o privatnom obezbjeđenju, kojima se, pošto je usvojen jedan od amandmana, rok za usklađivanje poslovanja subjekata sa odredbama tog zakona pomjera sa 5. juna ove na 1. januar 2017. godine.

Bonus video: