Naoružane grupe ponovo krstare Makedonijom?

Makedonski mediji navode da nije poznato za sada da li su navodno naoružane osobe nosile vojničke uniforme niti kakvo naoružanje su nosili
0 komentar(a)
lovačka puška, Foto: Shutterstock
lovačka puška, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 08.05.2015. 09:57h

Stanovnici sela Zajaz u opštini Kumanovo tvrde da su vidjeli oko 50 naoružanih osoba, a makedonska agencija INA, na albanskom jeziku, javila je da su u toj opštini stacionirane jake policjske snage.

INA je javila i da su policijske snage stacionirane u Kumanovu, ali i regionu opštine Likova.

"Na ulazima u Kumanovo su stacionirani pripadnici specijalne policije koji sprječavaju svaki ulaz ili izlaz iz oblasti opštine Likovo", navodi agencija i dodaje da su stanovnici tog područja potvrdili pojačano prisustvo policije i kontrolu svih vozila na tom putnom pravcu.

Nije, međutim, poznato koji su razlozi pojačanog prisustva i učestale policijske kontrole.

Makedonski mediji navode da nije poznato za sada da li su navodno naoružane osobe nosile vojničke uniforme niti kakvo naoružanje su nosili.

Policija se nije zvanično oglasila povodom ovih informacija.

Mediji prenose i da nema informacija da li su se toj grupi pridružila trojica albanskih ratnih ideologa na Balkanu Ali Ahmeti, Fazli Veliu i Musa Džaferi, koji su rodom iz Zajaza.

Navodi se da su oni u posljednjih sedam godina bliski saradnici premijera Nikole Gruevskog i šefa makedonske tajne službe Saše Mijalkovskog.

Bonus video: