Makedonija: Eksplozija kod lokalnog sjedišta DUI, povrijeđeno dijete

Prema nezvaničnim informacijama koje su mediji dobili od očevidaca, na sjedište DUI-ja su bombu "kašikaru" bacila dva nepoznata lica sa motora u pokretu
2 komentar(a)
Bomba, Foto: Shutterstock
Bomba, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 04.05.2015. 07:52h

Od eksplozije bombe koja je eksplodirala u Maloj Rečici kod Tetova, u blizini sjedišta najveće albanske partije u Makedoniji - Demokratske unije za integraciju (DUI), čiji je lider Ali Ahmeti, povrijeđeno je jedno dijete, objavili su danas makedonski mediji.

Dijete se nalazilo blizu mjesta eksplozije, a u sjedištu DUI-ja, koji zajedno sa makedonskom VMRO DPMNE čini vladajuću koaliciju na državnom nivou, u trenutku eksplozije nalazio se samo jedan čuvar, ali on nije povrijeđen.

Eksplozija se dogodila sinoć oko 21.30. Prema nezvaničnim informacijama koje su mediji dobili od očevidaca, na sjedište DUI-ja su bombu "kašikaru" bacila dva nepoznata lica sa motora u pokretu.

Ali Ahmeti se u toku sukoba u Makedoniji 2001. godine nalazio na čelu Oslobodilačke nacionalne armije (ONA), a poslije završetka sukoba i Ohridskog sporazuma, našao se na čelu partije Demokratska unija za integraciju (DUI), koja godinama unazad učestvuje u državnoj vlasti.

Bonus video: