BEZBJEDONOSNE AGENCIJE PRIPRAVNE

Dojava o mogućem novom terorističkom napadu u BiH

Ministar bezbjednosti BiH kazao je da bi bilo neophodno da svaka bezbjednosna agencija u BiH izvrši analizu
70 komentar(a)
Zvornik, policija, napad, Foto: Reuters
Zvornik, policija, napad, Foto: Reuters
Ažurirano: 15.02.2019. 07:29h

Ministar bezbjednosti BiH Dragan Mektić izjavio je da su bezbjednosne službe u BiH dobile dojavu o mogućem novom terorističkom napadu u BiH, prenosi portal N1.

"Dobili smo određenu informaciju od jedne partnerske službe iz regiona da postoje indicije i obavještajni podatak o mogućnosti novog terorističkog napada u BiH", rekao je Mektić za banjalučku Alternativnu televiziju. 

On je istakao da su preduzete sve bezbjednosne mjere u vezi sa objektom koji je naznačen kao meta mogućeg terorističkog napada, dodavši da su sve bezbjednosne agencije u BiH ozbiljnije shvatile i reagovale na ovu informaciju, što će doprinijeti njenom rasvjetljavanju.  

Mektić je još rekao da je par dana prije terorističkog napada na Policijsku stanicu u Zvorniku svim bezbjednosnim agencijama u BiH proslijeđena informcija da bi se ne teritoriji ove zemlje mogao desiti takav napad.  

Ministar bezbjednosti BiH kazao je da bi bilo neophodno da svaka bezbjednosna agencija u BiH izvrši analizu kako su i na koji način postupali sa tim bezbjednosnim podatkom i da li su preduzeli mjere i radnje u sprečavanju takvog događaja.  

Teroristicki napad u Zvorniku dogodio se 27. maja, kada je Nerdin Ibrić upao u Policijsku stanicu u tom gradu i ubio jednog policajca, a dvojicu ranio.

Mektić je još naglasio da sve policijske i bezbjednosne agencije u BiH moraju biti oslobođene političkog uticaja, a da u okviru Tužilaštva BiH mora da bude uspostavljeno posebno odjeljenje koje će se baviti samo pitanjem terorizma.