Smetao mu Dan žalosti: Uhapšen jer je na fejsbuku komentarisao napad u Zvorniku

U komentaru je kritikovao odluku da se u Federaciji BiH proglasi Dan žalosti zbog napada na policijsku stanicu u Zvorniku
0 komentar(a)
Facebook, Foto: Shutterstock
Facebook, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 01.05.2015. 14:27h

Zbog tekstova kojima je putem društvenih mreža komentarisao napad na policijsku stanicu u Zvorniku, u kojem je ubijen policajac Dragan Đurić, u Kotor-Varoši je uhapšen Sanel Menzil.

Kako su za portal Klix.ba potvrdili iz Stanice javne bezbjednosti u Kotor-Varoši, on je u međuvremenu pušten, a priveden je zbog komentara na Fejsbuku koji je, kako je rekao, uklonio pola sata nakon objavljivanja.

Menzila su juče oko 11 sati prije podne uhapsili u kući u kojoj živi, stavili mu lisice, a, prema njegovim riječima, tek na pola puta prema stanici nagovijestili su mu zbog čega ga privode.

U komentaru je kritikovao odluku da se u Federaciji BiH proglasi Dan žalosti zbog napada na policijsku stanicu u Zvorniku.

On je u istom komentaru osudio sam napad, ali je smatrao problematičnom činjenicu da 11. jul (dan kada je počinjen genocid u Srebrenici) nije Dan žalosti i u Republici Srpskoj.

Kaže, međutim, da je sam uklonio komentar nakon što je započela rasprava na tu temu, a zatim se pojavili i komentari koji su direktno odobravali napad na policijsku stanicu.

Prilikom hapšenja oduzeti su mu laptop i hard diskovi. Menzil kaže kako su ga prilikom ispitivanja pitali o da li je "pripadnik vehabijskog pokreta".

O tome da li će biti dalje procesuiran, odlučiće nadležno tužilaštvo.

Bonus video: