Sahranjen policajac koji je ubijen u Zvorniku

Opelu ispred porodične kuće ubijenog Đurića prisustvovo je i predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik koji je posjetio njegovu majku i brata
4 komentar(a)
Zvornik, teroristički napad, Foto: Reuters
Zvornik, teroristički napad, Foto: Reuters
Ažurirano: 29.04.2015. 14:43h

Policajac iz Republike Srpske Dragan Đurić, koji je ubijen u terorističkom napadu, sahranjen je danas uz najviše policijske počasti u rodnom selu Karakaj kod Zvornika, prenijela je televizija RTRS.

Sahrani su u ime Vlade RS prisustvovali potpredsjednik Anton Kasipović, ministar unutrašnjih poslova Dragan Lukač, ministar saobraćaja i veza Neđo Trninić, poslanici u parlamentu RS, Predstavničkom domu BiH, građani, porodica i prijatelji.

Opelu ispred porodične kuće ubijenog Đurića prisustvovo je i predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik koji je posjetio njegovu majku i brata.

Đurić (48) je u službi MUP-a RS-a proveo više od 20 godina. Njegova prodica 1992. je izbjegla iz Banovića u Federaciji BiH, a u ratu mu je ubijen otac čiji posmrtni ostaci do danas nisu pronađeni, pišu Nezavisne novine.

Đurića je u terorističkom napadu u policijskoj stanici u ponedjeljak ubio Nerdin Ibrić iz mjesta Kučić Kula kod Zvornika. U razmjeni vatre ranjena su još dva policajca.

Napadač Ibrić je likvidiran u obračunu sa policijom. Vjeruje se da je napadač bio povezan s vehabijskom zajednicom u BiH.

Kako pišu sarajevski mediji, Ibrić je bio star godinu dana kada su pripadnici vojske Republike Srpske njegovog oca, s još oko 750 Bošnjaka, odveli na nepoznatu lokaciju gdje su svi ubijeni u okolini Zvornika.

U BiH su još prisutne nacionalne tenzije poslije troipogodišnjeg rata 90-tih godina kada je ubijeno oko 100.000 osoba.

Bonus video: