POKRENUTA ISTRAGA

Čačak: Vaspitačica seksualno zlostavljala dječaka?

Nekoliko dana od povratka sa Zlatibora dječak je svoju majku pitao koji ona ima polni organ. Pošto mu je odgovorila, mališan je izjavio da i njegova vaspitačica ima isti i "da je sve vidio i probao i da je mnogo ružno"
14 komentar(a)
zlostavljanje djece, dijete, Foto: Shutterstock.com
zlostavljanje djece, dijete, Foto: Shutterstock.com
Ažurirano: 28.04.2015. 21:17h

Nezapamćeni skandal dogodio se tokom zimovanja djece iz jednog vrtića iz Čačka (naziv poznat redakciji "Blica") na Zlatiboru prije nešto više od mjesec dana, a dječak je sam sve ispričao roditeljima.

Kako prenosi "Blic", nekoliko dana od povratka sa planine dječak je svoju majku pitao koji ona ima polni organ. Pošto mu je odgovorila, mališan je izjavio da i njegova vaspitačica (ime i prezime poznato redakciji) ima isti i "da je sve vidio i probao i da je mnogo ružno".

Istu priču dječak je ispričao i pred ocem, nakon čega su roditelji riješili da ono što su čuli prijave direktoru i psiholozima vrtića.

"Dok su druga djeca spavala tokom dnevnog odmora, vaspitačica ga je odvela u kupatilo, skinula se i privukla njegovu glavu ka svom međunožju, tjerajući ga da je zadovolji. Dječak je sve to podrobno opisao roditeljima, rekavši da više nikada ne želi to da radi", preneo je izvor "Blica" uključen u slučaj.

Roditelji su odmah sve prijavili direktorki Predškolske ustanove "Radost" Veri Jovanović, a ona je odmah pozvala psihologe. Pošto oni nisu mogli da dođu ni do kakvog zaključka, direktorka je roditeljima i djetetu zakazala razgovor sa kliničkim psihologom doma zdravlja. Razgovoru je prisustvovala i načelnica dječjeg dispanzera.

Dječak je pred svima ponovio svaki detalj zlostavljanja. Čak je detaljno nacrtao ono što je tada vidio. Stručni tim Dječjeg dispanzera sačinio je izvještaj o ovom događaju i poslao ga u PU "Radost", uz ocjenu da se, po svemu sudeći, radi o seksualnom zlostavljanju i da o svemu treba obavijestiti policiju. Posebno se ističe da je pred svim kompetentnim sagovornicima, u četiri odvojene seanse, dječak ponovio svaki detalj neprijatne situacije.

"Slučaj smo prijavili policiji, a vaspitačica je suspendovana. Osim toga, protiv nje je u okviru ustanove pokrenut disciplinski postupak. Roditelji čak nisu željeli da terete vaspitačicu, već su samo tražili premještaj djeteta u drugi vrtić. Međutim, shvatila sam da je stvar ozbiljna. Želimo da se sazna istina" kazala je Vera Jovanović, direktorka PU "Radost".

Vaspitačica negira optužbe

Roditelji zlostavljanog mališana dali su izjave u policiji, a slučaj je preuzelo tužilaštvo, koje će u daljem postupku utvrditi da li u slučaju ima elemenata krivičnog djela.

Kako saznaje "Blic", vaspitačica je prilikom saslušanja negirala sve optužbe i tom prilikom joj nije određen pritvor.

Preporučujemo za Vas