Učesnici protesta: Beograd neće buržujski kvart na vodi

"Došli smo da im pokažemo patku za sve promijenjene urbanističke planove, promijenjene zakone, nasilno raseljene radnike željeznice i sve što će tek biti urađeno na štetu nas građana, a u korist investitora", rekla je Ljubica Slavković iz Inicijative "Ne da(vi)mo Beograd"
3 komentar(a)
Beograd protest, Foto: Twitter
Beograd protest, Foto: Twitter
Ažurirano: 26.04.2015. 13:00h

Oko 300 ljudi okupilo se danas ispred zgrade Geozavoda u Beogradu protestujući zbog potpisivanja ugovora za projekat "Beograd na vodi", a policija je zaustavila dva tramvaja između njih i te zgrade.

Takođe, policija je dopustila grupi od stotinak pristalica "Beograda na vodi" da priđe do samog ulaza u zgradu Geozavoda dok su unutra predstavnici Vlade Srbije, Grada Beograda i kompanije "Igl Hils" potpisivali ugovor.

Ugovor o realizaciji projekta izgradnje stambeno-poslovnog kompleksa na obali Save, vrijedan je 3,5 milijardi eura, a potpisali su ga ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, predsjednik upravnog odbora kompanije Igl Hils Muhamed Alabar i direktor preduzeća Beograd na vodi Aleksandar Trifunović.

Demosntranti su donijeli veliku figuru žute patke i istakli transparente "Ne davimo Beograd" i "Beograd neće buržujski kvart na vodi".

"Došli smo da im pokažemo patku za sve promijenjene urbanističke planove, promijenjene zakone, nasilno raseljene radnike željeznice i sve što će tek biti urađeno na štetu nas građana, a u korist investitora", rekla je Ljubica Slavković iz Inicijative "Ne da(vi)mo Beograd".

Protivnici projekta "Beograd na vodi" najavili su da će i dalje organizovati akcije i ocijenili da je ugovor koji se danas potpisuje sa arapskim investitorom sraman.

Protest je podržao i radijski voditelj Igor Brakus, koji se našalio da ne zna šta se događa i da je došao na zahtjev biznismena Miroslava Miškovića.

"Ja apsolutno nemam pojma šta se ovdje dešava, Mišković me je sinoć nazvao i rekao da dođem ovdje, da će mi dati hiljadu dinara i sendvič", kazao je Brakus.

Bonus video: