Srbija: Odborniku sa dijabetesom prosuli džak šećera ispred kuće

Pašić je jedan od odbornika DS koji su pod pritiskom potpisali inicijativu za smjenu rukovodostva opštine prije deset dana. On je dan pred zasjedanje lokalnog parlamenta završio u bolnici, jer mu se zdravstveno stanje pogoršalo
1 komentar(a)
Živan Pašić, Foto: Facebook.com
Živan Pašić, Foto: Facebook.com
Ažurirano: 25.04.2015. 11:25h

Odborniku Demokratske stranke (DS) u Skupštini opštine Inđija Živanu Pašiću, koji boluje od dijabetesa, nepoznata lica noćas su prosula džak šećera ispred kuće, potvrđeno je za agenciju Beta u toj opštini.

Pašić je jedan od odbornika DS koji su pod pritiskom potpisali inicijativu za smjenu rukovodostva opštine prije deset dana. On je dan pred zasjedanje lokalnog parlamenta završio u bolnici, jer mu se zdravstveno stanje pogoršalo.

"Ja sam šećeraš već 20 godina i to svi ovdje znaju. I pred posljednju sjednicu je Hitna dolazila po mene koliko mi je bilo loše zbog svih dešavanja. A jutros oko osam časova sam vidio da mi je neko ispred ulaznih vrata prosuo džak šećera", kazao je Pašić agenciji Beta.

Kako je rekao, pozivi predstavnika SNS su se nastavili i prethodnih dana. "I dalje pokušavaju da izvrše pritisak na mene da promijenim svoje političko ubjeđenje, ali ja im poručujem da se to neće desiti. Ja sam u Demokratskoj stranci i u njoj ostajem, jer je to moje ljudsko pravo", poručio je Pašić.

On je dodao da će danas prisustvovati i mitingu DS u Beogradu, gdje će pozvati sve odbornike i poslanike te stranke da ostanu jedinstveni u svom političkom opredjeljenju i idejama za koje se zalažu.

"Bio sam i u policiji danas i dao sam izjavu u vezi sa incidentom. Tražio sam i zaštitu policije, ali sumnjam da će mi to pravo biti omogućeno. Zbog toga ću, ako bude bilo potrebno, zaštititi sam sebe uz pomoć svojih prijatelja i ljudi koji mi se javljaju da mi pruže podršku. Moje pravo je da se branim", dodao je Pašić.

On je istakao i da nikome ništa nije ukrao, niti se zamjerio, te da ono što se dogodilo vidi kao politički pritisak na njega.

Noćašnji incident osudio je i predsjednik opštine Inđija Petar Filipović. On je ocijenio da je samo "bolestan um" mogao da smisli ovakav način pritiska na odbornika. Filipović je dodao da je očigledno da će Srpska napredna stranka nastaviti sa ucjenama i pritiscima u Inđiji.

"Događaj od noćas je zloslutna poruka odborniku DS i ja ne mogu da vjerujem da je neko bio u stanju da odluči da prijeti na taj način. Zahtjevam od policije da hitno pronađe počinioce ovog djela i da, za razliku od prošlih incidenata u Inđiji, utvrdi odgovornost i da oni budu kažnjeni", rekao je Filipović za Betu.

On je dodao da DS još vjeruje u državne institucije, ali i da će, zbog najnovijih dešavanja, biti prinuđena da sama zaštiti svoje odbornike širom Srbije.

"Za razliku od SNS, mi ćemo iskoristiti sve legalne načine da zaštitimo svoje odbornike, ali i građane, od nasilja, prijetnji, laži i ucjena", poručio je predsjednik opštine Inđija.

Na inicijativu SNS u Inđiji je prije deset dana sazvana vanredna sjednica Skupštine, na kojoj je trebalo da se razmatra zahtjev opozicije za smjene čelnika te opštine. SNS je pred početak zasjedanja povukla svoj predlog.

Juče je u Inđiji održana i sjednica Vlade u sjenci DS, na kojoj je usvojena "Inđijska inicijativa" protiv nasilja.

Bonus video: