Makedonija: U kamionu otkriveno 50 migranata, u BMV-u još 10

Vozač je, pedesetak metara poslije znaka da stane, zaustavio vozilo i pobjegao, a u teretnom dijelu je pronađeno 50 migranata iz Pakistana i Avganistana, koji su smješteni u prihvatni tranzitni centar u Đevđeliji
0 komentar(a)
saobraćajac, saobraćajna policija, Foto: Shutterstock
saobraćajac, saobraćajna policija, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 11.09.2018. 13:51h

Makedonska policija saopštila je danas da je na autoputu u blizini granice sa Grčkom otkrila kamion sa 50 migranata, od kojih su četvoro djeca.

Kako se navodi, teretno vozilo "Iveko", sa skopskm tablicama, u kojem su krijumčareni migranti, policijska patrola je zaustavila u blizini sela Smokvica na autoputu Đevđelija-Skoplje, juče oko 11.00.

Vozač je, pedesetak metara poslije znaka da stane, zaustavio vozilo i pobjegao, a u teretnom dijelu je pronađeno 50 migranata iz Pakistana i Avganistana, koji su smješteni u prihvatni tranzitni centar u Đevđeliji.

Policija je noćas, oko jedan sat poslije ponoći, u Đevđeliji oktkrila još 10 migranta kada je u tom pograničnom gradu zaustavila automobil makrke BMV sa tetovskim registracijama.

Pri pregledu vozila pronađeno je osam migranta iz Pakistana i dvojica iz Avganistana, a vozača koji je u prvom trenutku pobjegao policajci su brzo stigli i uhapsili.

Bonus video: