Veranu Matiću prijete strijeljanjem

Nemanja Ristić potvrdio je za „Blic“ da je poslao spornu elektronsku poruku Matiću
0 komentar(a)
Veran Matić, Foto: Wikipedia
Veran Matić, Foto: Wikipedia
Ažurirano: 20.04.2015. 18:07h

Veranu Matiću zaprijećeno je smrću zbog izvještavanja B92 o dolasku Blagodatnog ognja iz Jerusalima u Beograd, prenosi Blic.

Predsjedniku Komisije za istraživanje ubistava novinara i uredniku informativnog programa Radio-televizije B92 na elektronsku adresu prijetnja je upućena 14. aprila u 11 časova i 38 minuta sa elektronskog poštanskog naloga nemanjaristic88881@gmail.com.

Prijeteće pismo je i potpisano sa Nemanja Ristić.

„Poštovani, vi kao nevernik i saradnik CIA... dajete sebi pravo da pišete negativno o dolasku Blagodatnog ognja. Čim se proglasi ratno stanje, a to će uskoro, bićete uhapšeni i osuđeni na najtežu kaznu predviđenu zakonom, što znači da ćete biti strijeljani od strane Vojske Srbije po naredbi državnog vrha“.

Nemanja Ristić potvrdio je za „Blic“ da je poslao spornu elektronsku poruku Matiću.

"To nije prijetnja, već informacija. Biće naređeno njegovo strijeljanje, jer će biti uvedeno vanredno stanje zbog sukoba sa SAD, Britanijom, Njemačkom... Slao sam poruke i zvao telefonom i druge, znate, sve te izdajnike, Borisa Tadića, Čedomira Jovanovića... Bio sam zbog toga u policiji na razgovoru", rekao je Ristić za „Blic“.

Matiću je posle izvršene bezbejdnosne procjene početkom 2011. dodeljeno 24-časovno obezbjeđenje, što se do danas nije promijenilo.

Bonus video: