POSLIJE JUČERAŠNJEG INCIDENTA

Vučić: Ne dam pare za novi vladin avion

"Suočavamo se sa tim da šta god uradite, nije dobro. Da kupimo novi avion, zar ne biste rekli - kupujete avion za vas dok narodu smanjujete plate", rekao je Vučić
8 komentar(a)
Aleksandar Vučić, Tomislav Nikolić, Foto: Betaphoto
Aleksandar Vučić, Tomislav Nikolić, Foto: Betaphoto
Ažurirano: 18.04.2015. 14:54h

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da nema novca za kupovinu novog aviona za potrebe državnika i da se o tome ne razmišlja.

Vladin avion "falkon", kojim je predsjednik Srbije Tomislav Nikolić juče poletio za Vatikan, prinudno se vratio na beogradski aerodrom zbog kvara na jednom motoru, a posjeta Svetoj stolici je otkazana.

"Ne, u ovom trenutku nemamo ni pravo ni novac da kupujemo avion, a ako hoćete i ne dam pare", rekao je Vučić novinarima upitan da li se razmišljalo o kupovini novog aviona za potrebe državnih zvaničnika.

Vučić je rekao da će država o tome moći da razmišlja kad budu povećane plate u javnom sektoru i penzije, ističući da bi takav avion koštao oko milijardu dinara (8 miliona eura).

"Mi tu milijardu dinara nemamo, ako avion radi, radi, ako ne radi, naći ćemo neki drugi način da putujemo", rekao je Vučić.

On je rekao da je prioritet države da ojača vojsku, kako bi se piloti, koji treba da štite građane, osjećali bezbjedno i da je to važnije od toga kako će državni vrh putovati.

"Suočavamo se sa tim da šta god uradite, nije dobro. Da kupimo novi avion, zar ne biste rekli - kupujete avion za vas dok narodu smanjujete plate", rekao je Vučić.

Vučuć je podsjetio da je Vlada Srbije odlučna u namjeri da uloži u poboljšanje lovačke avijacije i naveo da će se za pomoć obratiti šeiku Muhamedu za pomoć.