Čačak: Troje ljudi umrlo od salmonele u Domu za stara lica

Bakterija salmonele izolovana je u laboratorijski obrađenim uzorcima tih osoba, a jasnija slika biće poznata u ponedjeljak, kada će biti gotove analize hrane i vode", rekao je Aksentije Tošić iz čačanskog Zavoda za javno zdravlje
52 pregleda 1 komentar(a)
Salmonela, Foto: Shutterstock
Salmonela, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 18.04.2015. 19:04h

Još tri osobe iz privatnog Doma za stare "Pero Marić" u selu Vranići kod Čačka prebačene su danas zbog zaraze salmonelom na Infektivno odjeljenje čačanske bolnice, rečeno je večeras Agenciji Beta u Zavodu za javno zdravlje.

Prije dva dana u čačansku bolnicu smještene su četiri osobe iz Doma za stare sa simoptimima crijevnih oboljenja, tako da je sada u čačanskoj bolnici šest oboljelih, dok je jedan korisnik Doma prebačen u bolnicu u Užice.

Među oboljelima su i koricnici usluga Doma, i zaposleni.

Prošle noći tri korisnika Doma su preminula.

Epidemiolog Zavoda za javno zdravlje Aksentije Tošić rekao je danas agenciji Beta da je u Domu od epidemije čiji je uzrok salmonela, obolio 41 korisnik.

U Zavodu za javno zdravlje ističu da je u Dom za stare u Vranićima uveden epidemiološki nadzor i da su zabranjne posjete.

Zavod za javno zdravlje proglasio je 16. aprila epidemiju crijevnih bolesti u Domu za stare u Vranićima i to prijavio Ministarstvu zdravlja Srbije i beogradskom Institutu za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanovic - Batut".

Dom za stare u selu Vranići kod Cačka "Pero Marić" otvoren je 2012. godine.

Bonus video: