Motor na avionu Nikolića prestao da radi iznad Jadranskog mora

Predsjednik Srbije krenuo je u jednodnevnu zvaničnu posjetu Vatikanu, gdje je trebalo da se sastane sa papom Franjom i drugim zvaničnicima
0 komentar(a)
Ažurirano: 17.04.2015. 12:11h

Avion kojim je predsjednik Srbije Tomislav Nikolić letio za Vatikan vratio se u Beograd zbog kvara na motoru, a posjeta Svetoj stolici je otkazana.

Savjetnica predsjednika Srbije Stanislava Pak potvrdila je Tanjugu da je posjeta "otkazana do daljnjeg, dok se ne utvrde termini za novu posjetu".

"Nadamo se da će to biti uskoro", rekla je Pak.

Motor na avionu "falkon 50" kojim je Nikoić letio za Vatikan prestao je da radi iznad Jadranskog mora, a letjelica koja se tada nalazila na visini od 10.000 metara propadala je skoro dva kilometra, ali je zahvaljujući iskusnom pilotu izbjegnuta nesreća, saznaje Internet portal RTS-a, a prenosi Blic.

"Samo zahvaljujući velikom profesionalizmu i izuzetnom umijeću našeg pilota izbjegnuta je tragedija. Vjerujte da smo u jednom trenutku bukvalno padali kao kamen", rekla je za "Novosti" Pak.

Ona je dodala da je letjelici otkazao motor nad Jadranskim morem i tada je počeo da se odvija pravi nebeski triler.

"Vjerujte da sam još u šoku i, što se nas iz Predsjedništva tiče, ubuduće ćemo koristiti redovne linije. Slavićemo ovaj dan kao drugi rođendan", kazala je Pak.

Osim šefa države i Stanislave Pak, u "falkonu" su bili i predsjednikovi savjetnici Ivan Mrkić, Oliver Antić i Jasmina Mitrović Marić.

"Preživjeli smo pravu dramu u vazduhu i mogu da kažem da su predsjednik Nikolić i njegovi saradnici nepovrijeđeni sletjeli u Beograd samo zahvaljujući nevjerovatnoj prisebnosti i vještini pilota i kopilota", istakao je za "Novosti" o jednočasovnoj drami u vazduhu savjetnik srpskog predsjednika Ivan Mrkić.

Predsjednik Srbije krenuo je u jednodnevnu zvaničnu posjetu Vatikanu, gdje je trebalo da se sastane sa papom Franjom i drugim zvaničnicima.

Tokom posjete Nikolić je trebalo da se sastane sa papom, kao i sa državnim sekretarom Svete Stolice kardinalom Pjetrom Parolinom, sekretarom za odnose sa državama nadbiskupom Polom Galagerom i šefom Odsjeka za Zapadni Balkan monsinjorom Henrikom Jakodzinskim.

Nikolić, koji je uoči posjete Vatikanu razgovarao sa patrijarhom srpskim Irinejem, trebalo je da papi Franji prenese i pojedine stavove Srpske pravoslavne crkve (SPC), koji su od zajedničkog interesa.

Bonus video: