Kritikovala Milanovića što je ignorisao njen poziv

“Ili ga je sujeta spriječila da dođe ili on (Milanović) nema što reći o načinima da se okonča ova (ekonomska) kriza”
56 pregleda 0 komentar(a)
Zoran Milanović, Foto: Beta
Zoran Milanović, Foto: Beta
Ažurirano: 14.04.2015. 11:21h

Nova hrvatska šefica države Kolinda Grabar-Kitarović okarakterisala je danas “nezamislivim” ponašanje šefa vlade Zorana Milanovića, nakon što jeignorisao njen poziv da razgovaraju o ekonomskim problemima Hrvatske, što će dovesti do pogoršanja odnosa između dvoje lidera iz suprotnih političkih tabora.

Hrvatska se suočava sa ekonomskim problemima, koje dodatno otežavaju visoka javna potrošnja, manjak reformi i loša investiciona klima. Posljednji put rast ekonomije je zabilježen 2008.

Grabar-Kitarović je pozvala lidere svih političkih partija na seriju zasebnih sastanaka ove sedmice.

Danas je bio dan rezervisan za premijera Milanovića, socijaldemokratu čija vlada uživa sve manju popularnost od preuzimanja dužnosti 2012.

Međutim, Milanović se nije pojavio-

“Ovakvo ponašanje, da se uopšte ne odaziva pozivu predsjednice Republike, nezamislivo je u jednoj civilizovanoj državi”, kazala je Grabar-Kitarović, bivša šefica diplomatije i zvaničnica NATO.

“Ili ga je sujeta spriječila da dođe ili on (Milanović) nema što reći o načinima da se okonča ova (ekonomska) kriza”.

Milanović nije javno komentarisao poziv šefice države, ali je nezavisni T-portal citirao juče bliskog saradnika premijera, rekavši da, “kao lider partije, Milanović odgovara samo svojoj partiji, a ne predsjednici”.

Uloga šefa države u Hrvatskoj je uglavnom ceremonijalnog karaktera, imajući riječi na polju odbrane, spoljnih poslova i obavještajnim pitanjima, ali nema ovlašćenja da ulaže veto na zakone ili oblikuje ekonomsku politiku, napominje Rojters.

Bonus video: