MEDALJA ZA HRABROST

Nikolić odlikovao stradale u padu helikoptera Vojske Srbije

Helikopter Vojske Srbije, u kome su se nalazili odlikovani, srušio se 13. marta, u blizini aerodroma "Nikola Tesla", dok je vršio transport životno ugrožene bebe iz Novog Pazara do Beograda
52 pregleda 1 komentar(a)
Beograd helikopter, Foto: Reuters
Beograd helikopter, Foto: Reuters
Ažurirano: 08.04.2015. 12:44h

Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić donio je Ukaz o odlikovanju pripadnika Vojske Srbije i medicinskog osoblja, koji su stradali u padu helikoptera 13. marta, Zlatnom medaljom za hrabrost Miloš Obilić, saopšteno je danas iz Predsjedništva.

"Na inicijativu predsjednika Srbije Tomislava Nikolića, za ispoljenu izvanrednu ličnu hrabrost i samopregor u spasavanju ljudskih života u izuzetno opasnoj situaciji, Zlatnom medaljom za hrabrost 'Miloš Obilić' posthumno su odlikovani major Omer Mehić, kapetan Milovan Đukarić, zastavnik Nebojša Drajić, zastavnik Ivan Miladinović, ljekar Dževad Ljajić i medicinski tehničar Miroslav Veselinović", piše u saopštenju.

Helikopter Vojske Srbije, u kome su se nalazili odlikovani, srušio se 13. marta, u blizini aerodroma "Nikola Tesla", dok je vršio transport životno ugrožene bebe iz Novog Pazara do Beograda.