Jahjaga: Usvajanje Ustava bilo izuzetno važno za Kosovo

"To je dan kada su prije sedam godina postavljeni temelji naše država uz ostvarivanje sna o Kosovu državi, o našoj nezavisnoj, demokratskoj i naprednoj zemlji", kazala je Jahjaga
0 komentar(a)
Jahjaga, Foto: Beta/AP
Jahjaga, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 07.04.2015. 12:44h

Predsjednica Kosova Atifete Jahjaga danas je, povodom sedam godina od usvajanja kosovskog Ustava, ocijenila da je taj čin bio veoma važan jer je to bilo "ostvarivanje sna o Kosovu državi" koje je omogućilo sprovođenje zakona "na cijeloj teritoriji Kosova".

Govoreći na manifestaciji povodom Dana Ustava, Jahjaga je ocijenila da je to jedan od najznačajnijih datuma, kako je rekla, državnosti Kosova.

"To je dan kada su prije sedam godina postavljeni temelji naše država uz ostvarivanje sna o Kosovu državi, o našoj nezavisnoj, demokratskoj i naprednoj zemlji. Mi treba da smo ponosni što imamo Ustav koji obezbjeđuje primjenu zakona na cijeloj teritoriji Kosova, kao garant demokratskog razvoja i koji promoviše ravnopravnost svih građana", kazala je Atifete Jahjaga.

Ona je rekla da država pravde treba da bude stalna misija svih institucija i građana Kosova, kao i da ostvarivanje te misije predstavlja jedinu garanciju koje će Kosovo učiniti održivim konceptom.

Bonus video: