Vučić: Haški tribunal želio da mi napakosti vraćanjem Šešelja

"Da se nasmijete: Prije četiri meseca Haški tribunal želio je da napakosti meni vraćanjem Šešelja, a sada opet žele tom istom Vučiću da napakoste, pa da ga (Šešelja) vrate. Nadam se da će u međuvremenu u Haškom tribunalu da se dogovore da li je (Šešelj) bolestan, ili nije", rekao je Vučić
7 komentar(a)
Aleksandar Vučić, Robert Fico, Foto: Betaphoto
Aleksandar Vučić, Robert Fico, Foto: Betaphoto
Ažurirano: 02.04.2015. 12:35h

Predsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučih izjavio je danas u Bratislavi da Srbija neće slati nikakve iritirajuće poruke nikome u regionu povodom incidenta Vojislava Šešelja.

Povodom toga što je Šešelj juče u Beogradu spalio zastavu Hrvatske, Vučić je rekao da Šešelj ne predstavlja ni parlamentarnu političku stranku, a kamoli državu.

"Neću da govorim onima koji bi da iskoriste svaki incident da usmjere negativnu pažnju na Srbiju. Srbija neće slati nikakve iritirajuće poruke nikome u regionu. Srbija želi mir. Srbija želi stabilnost i takvu politiku ćemo da vodimo", rekao je Vučić na konferenciji za novinare poslije sastanka s premijerom Slovačke.

Vučić je kao "pakost" Haškog tribunala označio i privremeno oslobađanje Šešelja, i zahtjev da bude vraćen u Hag.

"Da se nasmijete: Prije četiri meseca Haški tribunal želio je da napakosti meni vraćanjem Šešelja, a sada opet žele tom istom Vučiću da napakoste, pa da ga (Šešelja) vrate. Nadam se da će u međuvremenu u Haškom tribunalu da se dogovore da li je (Šešelj) bolestan, ili nije. A Srbija poštuje međunarodno pravo", rekao je Vučić.

Predsjednik Vlade Srbije posjetu Slovačkoj počeo je sinoć, radnom večerom sa šefom slovačke diplomatije Miroslavom Lajčakom, a danasje nakon kratkog susreta s predsjednikom Slovačke Andrejom Kiskom razgovarao s glavnim domaćinom, premijerom Robertom Ficom.

Dvojica premijera učestvuju popodne na Srpsko-slovačkom poslovnom forumu, a posjetu Bratislavi Vučić završava susretom s predsjednikom Parlamenta, Petrom Pelegrinijem.

Bonus video: