Oni prave stolicu na kojoj će papa Franjo sjedjeti u Sarajevu

Stolica na kojoj će sjedjeti rimokatolički poglavar, kada 6. juna bude došao u Sarajevo, izrađena je od kvalitetnog orahovog drveta, a Salem i Edin će u svojoj maloj radionici obaviti ukrasna rezbarenja
2 komentar(a)
Papa Franjo, Foto: Reuters
Papa Franjo, Foto: Reuters
Ažurirano: 30.03.2015. 19:24h

Stolarska radionica Salema Hajdarovca u Zavidovićima dobila je neobični zadatak: da napravi stolicu na kojoj će papa Franjo sjedeti tokom svoje posjete Bosni i Hercegovini.

Kako prenosi AP, Hajdarovac i njegov 33-godišnji sin Edin, obojica muslimanske vjeroispovijesti, počeli su da rade na stolici prije sedam dana. Po strani su ostavili sve ostale porudžbine kako bi mogli da je završe na vrijeme.

"Ovo je projekat mog života i uzbuđen sam zbog toga. Drago mi je što radim to i nisam mogao vjerovati da sam ja dobio da radim tu stolicu", kazao je Edin za bosanske medije.

Stolica na kojoj će sjedjeti rimokatolički poglavar, kada 6. juna bude došao u Sarajevo, izrađena je od kvalitetnog orahovog drveta, a Salem i Edin će u svojoj maloj radionici obaviti ukrasna rezbarenja.

Porodična radionica Hajdarovac poznata je po izradi vjerskih suvenira, kako za brojne tekije i džamije u Bosni i Hercegovini, tako i za Međugorje.

Bonus video: