Pad aviona: Bračni par iz BiH među poginulima

Murisa je rekla da je bračni par u Barselonu išao da gleda utakmicu između fudbalskih klubova Barselona i Real Madrid
1 komentar(a)
Džermanving, Foto: Beta/AP
Džermanving, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 25.03.2015. 20:05h

Bračni par porijeklom iz BiH, Ehret i Emira Smailagić, među su 150 putnika i članova posade koji su poginuli u padu aviona Džermanvings u Francuskoj. Oni su decenijama živjeli u Njemačkoj.

“Džermanvings je zvao porodicu. Kazali su kako su organizovali let za Francusku da bi se identifikovala tijela. Rekli su kako neko od porodice mora otići tamo. Od bliže porodice niko ne želi da ide jer ne možemo to gledati,” kazala je sestra poginule, Murisa Žepčan u razgovoru za televiziju N1.

“Otići će moj zet, muž od moje druge sestre, jer on ne želi da sin Deni ide jer se priča da su tijela smrskana pa ne želi da on to gleda”.

Kako prenosi portal 24sata.hr, Murisa je rekla da je bračni par u Barselonu išao da gleda utakmicu između fudbalskih klubova Barselona i Real Madrid.

Kako je ispričalaMurisa, Emira se bojala letjenja.

“Dugo smo mi ovdje u Njemačkoj, od '73. godine. Moj zet je kao dijete došao u Njemačku. Inače je iz Banje Luke, a moja sestra je iz Prijedora, ali su u Bihaću kupili stan pa su išli redovno tamo,”rekla je sestra poginule Emire Smailagić za N1, i dodala da avioni koji su organizovani za polazak u Francusku za porodice nastradalih polaze sjutra

Bonus video: