Zaposleni u sudu BiH prodavao cigarete pohranjene kao dokaz

Petrović je danas zaključio sporazum o priznanju krivice sa Tužilaštvom BiH, a u skladu s tim će Sud BiH optuženom izreći devetomjesečnu zatvorsku kaznu za počinjeno krivično djelo
1 komentar(a)
cigarete, Foto: Shutterstock
cigarete, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 25.03.2015. 16:09h

Tužilaštvo BiH saopštilo je danas da je zaposleni u Sudu BiH Nenad Petrović prodavao cigarete, koje su u kompleksu pravosudnih institucija BiH u Sarajevu bile pohranjene kao dokazni materijal.

Petrović je radio u Sudu BiH kao referent specijalista za izvršenje kaznenih sankcija i evidenciju privremeno oduzetih predmeta.

Prema optužnici, Petrović je u martu, maju, avgustu i septembru 2014. godine, prisvajao dokazni materijal - cigarete, koje su bile pohranjene u Sudu BiH kao dokazni materijal tako što ih je prevozio službenim automobilom uz pomoć vozača iz Tužilaštva BiH Miće Trifkovića.

Petrović je danas zaključio sporazum o priznanju krivice sa Tužilaštvom BiH, a u skladu s tim će Sud BiH optuženom izreći devetomjesečnu zatvorsku kaznu za počinjeno krivično djelo.

"Potpisivanjem sporazuma o priznanju krivice optuženi je u cjelosti priznao izvršenje krivičnog djela pronevjere u službi za koje ga tereti optužnica Tužilaštva BiH od 19. decembra prošle godine", navodi se u saopštenju Tužilaštva BiH.

Bonus video: