Hrvatska ministarka kulture podnijela ostavku zbog afere

O smjeni ili ostavci ministarke počelo se govoriti pošto je objavljeno da je Državna revizija otkrila da je sa službenih kartica Ministarstva kulture dvije godine podizan novac u gotovini i naknadno u ratama vraćan na račun
4 komentar(a)
Andrea Zlatar Violić, Foto: Vlada.hr
Andrea Zlatar Violić, Foto: Vlada.hr
Ažurirano: 25.03.2015. 14:56h

Ministarka kulture Hrvatske Andrea Zlatar Violić podnijela je danas ostavku pošto su otkrivene finansijske nepravilnosti u radu njenog ministarstva.

Vlada je saopštila da je premijer Zoran Milanović primio pisanu ostavku Zlatar Violićeve.

O smjeni ili ostavci ministarke počelo se govoriti pošto je objavljeno da je Državna revizija otkrila da je sa službenih kartica Ministarstva kulture dvije godine podizan novac u gotovini i naknadno u ratama vraćan na račun.

Još se ne zna ko će naslijediti dosadašnju ministarku.

Andrea Zlatar Violić dolazi iz partije članice vladajuće koalicije, Hrvatske narodne stranke (HNS), na čijem je čelu šefica diplomatije Vesna Pusić.

Premijer i šef Socijaldemokratske partije Zoran Milanović prošle sedmice pozvao je Vesnu Pusić da riješi problem s minsitarkom, a, kako su mediji pisali, Pusićeva je ubijedila stranačku koleginicu da sama podnese ostavku.

Zlatar Violićeva je već deveti član Vlade Zorana Milanovića koji odlazi s funkcije. Vlada lijevog centra formirana je krajem 2011. godine.

Bonus video: