Radomiru Počuči prijeti strijeljanje

Počuča na snimku govori da želi da se objave svi dokazi o njegovom hapšenju i da je došao sa časnim namjerama u LNR. Ispričao je hronologiju od svog dolaska u jedinicu Francuza srpskog porijekla, Nikole Perovića i stvaranja takozvanog Srpskog husarskog puka
114 pregleda 20 komentar(a)
Radomir Počuča, Foto: Facebook
Radomir Počuča, Foto: Facebook
Ažurirano: 22.03.2015. 08:21h

Nekadašnjem voditelju televizije Pink i portparolu Protivterorističke jedinice Srbije ( PTJ) Radomiru Počuču, koji se borio na strani proruskih snaga u Ukrajini i koji je uhapšen, na osnovu dokaza prijeti strijeljanje, javlja B92.

To je rekao Dejan Berić, srpski dobrovoljac na ratištu u istočnoj Ukrajini, koji je objavio snimak uhapšenog Počuče i uhapšenog Vladimira Stanića.

Počuča i Stanić su u Donjecku uhapšeni pod optužbom da su planirali atentat na dvojicu Srba.

Počuča na snimku govori da želi da se objave svi dokazi o njegovom hapšenju i da je došao sa časnim namjerama u LNR. Ispričao je hronologiju od svog dolaska u jedinicu Francuza srpskog porijekla, Nikole Perovića i stvaranja takozvanog Srpskog husarskog puka.

Za taj puk, Počuča kaže, da je vladala nedisciplina i samovolja, kao i da je većina ljudi bila bez borbenog iskustva. Počuča je rekao da je prije hapšenja planirao da ode iz takozvane Novorusije razočaran svađama među Srbima. Rekao je da je kriv samo zbog toga što je vjerovao ljudima i ni za šta više.

Prema njegovim tvrdnjama komandant njihove grupe je bio izvesni Dragon čije je uklanjanje, ali ne i likvidaciju, Goran Gerovac naručio.

Počuča je ponovio da nije bila naređena bilo čija likvidacija i naglašava da očekuje suđenje na osnovu dokaza.

Stanić na snimku govori da je došao "sa pričom Gorana Gerovca da skloni Dejana Berića, odnosno Dekija Snajpera i kapetana Srpskog husarskog puka".

Na pitanje Berića šta je mislio pod tim "skloniti", Stanić je odgovorio da je trebalo da ih likvidiraju, da bi oni preuzeli puk.

Stanić je ponovio da je samo Gerovac zahtijevao likvidaciju dvojice Srba, kao i da niko iz Srbije nije umiješan u to, i optužio ga je za laž i manipulaciju.

On je priznao da je u Ukrajinu doputovao sa falsifikovanim srpskim pasošem. Dodao je da se kaje i da mu je žao.

Berić pred kraj snimka kaže da ne želi da se Srbima tamo bilo šta loše desi i naglasio je da ih Rusi nijesu ispitivali samo zato što jako loše govore ruski, kao i da se nada da će ih "samo isporučiti negdje, a ne ono što su planirali".

Bonus video: