Uhapšeno više pripadnika kosovske policije

Osumnjičeni su dali izjave u prisustvu advokata i odlukom tužilaštva njima je određen pritvor do 48 sati, navedeno je u saopštenju
0 komentar(a)
Kosovo, policija, Foto: Beta/AP
Kosovo, policija, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 19.03.2015. 16:25h

"Šest osoba, među kojima i direktor direkcije za migracije i strance u Policiji Kosova uhapšeni su danas zbog sumnje da su počinili devet krivičnih djela, među kojima je i odavanje službene tajne, saopštila je Policija Kosova.

Uhapšeni su direktor Direkcije za migracije i strance u Policiji Kosova, dva pripadnika Bezbjednosne snage Kosova, jedan policajac, sekretar srednje stručne škole u Glogovcu i jedan profesor te škole.

Osumnjičeni su dali izjave u prisustvu advokata i odlukom tužilaštva njima je određen pritvor do 48 sati, navedeno je u saopštenju.

Oni se terete da su izvršili krivična djela odavanja službene tajne, zloupotreba službenog položaja, primanje i davanje mita, vršenje uticaja, držanje u neovlašćenom vlasništvu i kontrola oružja, neprijavljivanje krivičnih djela ili njenih izvršilaca i pomoć izvršiocima tih djela nakon njihovog izvršavanja.

Istraga o ovom slučaju je započeta 2014. godine, a juče je izvršen pretres pet lokacija u Uroševcu, Kosovom Polju i Prištini.

U saopštenju se ne navode imena uhapšenih, ali prištinski mediji su javili da je uhapšeni i direktor Direkcije, Fadilj Redžepi.

Bonus video: