Prisluškivan SRS po povratku Šešelja u Srbiju

"Ovo je potpuno u sukobu sa onim što je govorio ministar (odbrane Bratislav) Gašić, koji nakon današnjeg zaključka može samo da da ostavku ili da bude smijenjen", rekao je Šutanovac
74 pregleda 1 komentar(a)
Vojislav Šešelj, Foto: Reuters
Vojislav Šešelj, Foto: Reuters
Ažurirano: 19.03.2015. 16:19h

Odbor Skupštine Srbije za kontrolu službi bezbjednosti nepobitno je utvrdio da je vjerodostojan dokument o praćenju aktivnosti Srpske radikalne stranke od strane Vojnobezbjednosne agencije, izjavio je danas član tog Odbora Dragan Šutanovac.

"Ovo je potpuno u sukobu sa onim što je govorio ministar (odbrane Bratislav) Gašić, koji nakon današnjeg zaključka može samo da da ostavku ili da bude smijenjen", rekao je Šutanovac za agenciju Beta.

U dokumentu koji je u Skupštini ranije predstavio zaštitnik građana Saša Janković, navodi se da je VBA vršila praćenje i kontrolu aktivnosti SRS 15. novembra 2014. godine, kada je organizovan miting u centru Beograda povodom povratka Vojislava Šešelja u Srbiju.

Kako je kazao Šutanovac, Odbor je utvrdio da se izašlo iz zakonskog okvira rada VBA i naložio generalnom inspektoru Agencije da u roku od 15 dana izvrši potpunu inspekciju, predloži mjere i pošalje izvještaj u parlament.

On je dodao da je Odbor takođe utvrdio da su netačne optužbe koje je na njegov račun iznio Gašić, koji je naveo da je Šutanovac, dok je bio ministar odbrane, nezakonito pribavio, a kasnije i zloupotrebljavao opremu za presretanje telekomunikacija.

"Utvrđeno je da je aparat kupljen u skladu sa zakonom i da nikad nije korišćen mimo zakona, što takođe dovodi ministra u poziciju da podnese ostavku jer je javno iznosio neistine", zaključio je Šutanovac i podsjetio da je ministra zbog tih optužbi tužio sudu.

Bonus video: