Ukrajina: Proruske snage uhapsile Radomira Počuču

Protiv Počuče se u Srbiji vodi sudski proces zbog rasne i druge diskriminacije, izbjegao je pojavljivanje na sudu u septembru i na svom profilu na Fejsbuku je naveo da ide u Ukrajinu da se bori na strani proruskih jedinica
161 pregleda 7 komentar(a)
Radomir Počuča, Foto: Facebook
Radomir Počuča, Foto: Facebook
Ažurirano: 19.03.2015. 15:28h

Bivši TV voditelj i portparol Protivterorističke jedinice Srbije (PTJ) Radomir Počuča, koji je otišao na ratište u Ukrajinu da bi se borio na strani proruskih boraca, prema nezvaničnim informacijama, uhapšen je prije dva dana, javlja B92.

Informacije o Počučinom hapšenju prenio je Dejan Berić, srpski dobrovoljac na ratištu u istočnoj Ukrajini, a kako je naveo, Počuča je uhapšen zbog optužbi za pripremu atentata, diverzantskih akcija, kao i za pripremu ubistva dvojice srpskih državljana.

Berić je kazao da je uhapšen i Vlado Stanić, za koga se sumnja da je Počučin saučesnik, a prema informacijama objavljenim na Berićevom profilu, Počuču i Stanića su uhapsile antimajdanske, proruski orijentisane snage, javlja B92.

Protiv Počuče se u Srbiji vodi sudski proces zbog rasne i druge diskriminacije, izbjegao je pojavljivanje na sudu u septembru i na svom profilu na Fejsbuku je naveo da ide u Ukrajinu da se bori na strani proruskih jedinica.

Počuču u Srbiji, kako navodi B92, zbog toga vjerovatno očekuje i novi proces, na osnovu dopuna Krivičnog zakona, koji je usvojen 10. oktobra prošle godine, a koji predviđa kaznu od šest mjeseci do 10 godina za one koji učestvuju u ratu ili oružanom sukobu u drugim zemljama i organizuju i vrbuju građane Srbije da to čine.

Bonus video: