Siniša Kovačević osnovao Srpski otadžbinski front

U novu partiju su pozvani svi koji se protive ulasku Srbije u NATO i koji se protive potpisivanju Briselskog sporazuma i prodaje Telekoma i EPS-a
153 pregleda 2 komentar(a)
Siniša Kovačević, Foto: Beta
Siniša Kovačević, Foto: Beta
Ažurirano: 14.03.2015. 14:42h

Poznati dramski pisac Siniša Kovačvić izabran je danas za predsjednika novoosnovane stranke Srpski otadžbinski front.

Na osnivačkoj skupštini u Beogradu izbrana je i četvrtina članova predsedništva i Glavnog odbora, a usvojen je statut te političke partije.

Kovačević se, uz oštre kritike aktuelne, ali i prethodnih vlasti zbog niza neispunjenih obećanja oštro usprotivio prodaji zemlje strancima založivši se za direktnu podršku domaćim poljpoprivrednicima, ali i preduzetnicima.

"Niko ne govori da se Srbija treba kapsulirati...ali šta bi sve mogli domaći stočari ili preduzetnici da urade kada bi dobili po 10.000 evra za novotovreno radno mesto", rekao je Kovačević.

On, je navodeći primjer Islanda pozvao vlast da "uvidi da je put u EU ćorsokak" zapitavši se šta je EU dobrog donela Grcima, Maltežanima, Špancima...

Prema njegovm riječima, lični socijalni i profesionalni položaj mu nisu motiv za bavljenje politikom, ali katastrofalno stanje u svim oblastima u kojima je Srbija danas jeste.

Sa osnivačke skupštine pozvani su svi koji se protive ulasku Srbije u NATO, koji su protiv Briselskog sporazuma, prodaje Telekoma i EPS-a, da se prodruže toj poltičkoj partiji.

Kovačević, je nekadašnji poslanik Demokratske stranke Srbije koju je napustio dok je njen lider bio Vojislav Koštunica jer se koncepcijski razišao sa tadašnjim rukovodstvom stranke.

Bonus video: