Grabar-Kitarović: Odlučna sam da rješavamo probleme sa susjedina

Grabar-Kitarović je ocijenila da Hrvatska treba da "iskorači van svog bližeg i daljeg evropskog susjedstva i da učvrsti stara i izgradi nova prijateljstva širom svijeta"
3 komentar(a)
Kolinda Grabar Kitarović, Foto: Beta-AP
Kolinda Grabar Kitarović, Foto: Beta-AP
Ažurirano: 12.03.2015. 20:56h

Predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović izjavila je danas u Zagrebu da se zalaže za unaprjeđenje odnosa i rešavanje otvorenih pitanja sa svim susjednim državama.

"Neki od tih odnosa još su uveliko opterećeni sjećanjima i traumama rata koje treba zaliječiti iskrenom saradnjom i otvorenim dijalogom. Lično sam predana i odlučna u namjeri da sa svojim susjedima ozbiljno prionemo rješavanju svih otvorenih pitanja", rekla je Grabar-Kitarović na prijemu za strane diplomate.

Ona je dodala da će se na taj način budućnost "graditi na zdravim i čvrstim evropskim temeljima" i ponovila da Hrvatska podržava ulazak država jugoistočne Evrope u Evropsku uniju i NATO.

Grabar-Kitarović je ocijenila da Hrvatska treba da "iskorači van svog bližeg i daljeg evropskog susjedstva i da učvrsti stara i izgradi nova prijateljstva širom svijeta".

Bonus video: