BiH: Ministar udaren drškom od pištolja u glavu

Lijanović, koji je i zamjenik predsjednika stranke "Radom za boljitak", koju predvode braća Lijanovići, izjavio je da se osjeća dobro i izrazio nadu da ovaj napad nema političku pozadinu
73 pregleda 6 komentar(a)
Jerko Ivanković Lijanović, Foto: Screenshot (YouTube)
Jerko Ivanković Lijanović, Foto: Screenshot (YouTube)
Ažurirano: 08.03.2015. 20:47h

Ministra poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Federacije BiH Jerka Ivankovića Lijanovića je u Širokom Brijegu jedan muškarac udario drškom pištolja u glavu.

Ministar Lijanović pri tom nije zadobio ozbiljnije povrede, izvijestila je lokalna policija, a prenosi HINA.

Napadač je oko 11:30 ispred jednog restorana u Širokom Brijegu nasrnuo na Lijanovića, koji je nedavno pušten iz pritvora zbog istrage koja se vodi u vezi sa višemilionskim carinskim prevarama i poreskim utajama.

Prema policijskom izvještaju, napadač je pobjegao, ali je brzo uhvaćen.

Lijanoviću je pomoć ukazana u Domu zdravlja u Širokom Brijegu nakon čega je dao iskaz u policijskoj stanici.

Lijanović, koji je i zamjenik predsjednika stranke "Radom za boljitak", koju predvode braća Lijanovići, izjavio je da se osjeća dobro i izrazio nadu da ovaj napad nema političku pozadinu.

Četvorica braće Lijanović i još petorica pomagača, bivših menadžera u njihovim kompanijama, u septembru prošle godine uhapšeni su zbog sumnje da su oštetili državni budžet za oko šest miliona eura.

Oni se terete da su otvaranjem više novih preduzeća pokušavali da izbjegnu plaćanje carinskih i poreskih obaveza.

Njihova mesna industrija Lijanovići rasprodata je ili iznajmljena stranim vlasnicima, a veliki broj radnika više mjeseci nije dobijao plate, niti su im uplaćivani doprinosi za penzijsko i zdravstveno osiguranje, prenosi Hina.

Protiv ministra Lijanovića se vodi istraga i zbog zloupotreba prilikom dodjele poljoprivrednih subvencija.

Bonus video: