Vučić se ne slaže sa kritikama protiv Beograda na vodi

"Nije valjda da treba da nam one nehigijenske mahale i ona prljavština i cemnetne baze i groblje olupina brodova uljepšava centar grada, ja sa tim ne mogu da se složim", rekao je Vučić
89 pregleda 3 komentar(a)
Aleksandar Vučić, Foto: Betaphoto
Aleksandar Vučić, Foto: Betaphoto
Ažurirano: 08.03.2015. 12:36h

Predsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da se ne slaže sa kritikama da treba zaustaviti izgradnju Beograda na vodi.

"Nije valjda da treba da nam one nehigijenske mahale i ona prljavština i cemnetne baze i groblje olupina brodova uljepšava centar grada, ja sa tim ne mogu da se složim", rekao je Vučić novinarima na beogradskom aerodromu.

On je naveo i da sad mnogi kažu da treba da se zaustavi taj projekat pod hitno i da su to "isti oni koji su rekli da taj projekta ne postoji i da su to samo Vučićeve maštarije".

Premijer je rekao da i kada je Srbiji uvodila željeznicu niko se sa tim nije slagao.

"Mi ćemo da guramo naprijed. Mi ćemo da im pokažemo kako je izgledao taj dio Beograda prije nego što smo počeli da sklanjamo taj krš. Gotovo 77 odsto objekata je ukolonjeno i većina ljudi koji su živjeli u barakama dobili su rješenja za nove stanove, a radimo i eksprpoprijaciju. Vidjećete koliko će taj dio grada ljepše da izgleda", rekao je Vučić.

On je na pitanje da li će se sastati sa predstavnicima Akademije arhitekata Srbije koje kritikuju taj projekta, odgovorio da će "uvijek da organizuju sastanke i da će uvijek toga da bude".

Akademija arhitekture Srbije upozorila je prije dva dana Vladu Srbije i beogradske vlasti da će biti "najdirektnije odgovorne za haos" koji bi u Beogradu mogao uskoro da nastane ukoliko se nastavi realizacija projekta "Beograd na vodi".

To udruženje koje čini 40 članova, medju kojima je 17 profesora Univerziteta, stvaraoci koji su posljednjih 60 godina planirali, projektovali i gradili u Beogradu, gradovima Srbije i širom svijeta, pozvalo je Vladu i gradske vlasti da "hitno" obustave taj projekat.

Bonus video: