Makedonija finansira angažovanje stranih eksperata

Vlada Makedonije pokriva 95 odsto troškova angažovanja stranihj eksperata, a uslov da preduzeća mogu da konkurišu i da postoje najmanje dvije godine i da imaju najmanje 51 odsto domaćeg kapitala
0 komentar(a)
Ohrid, Makedonija, Foto: Shutterstock
Ohrid, Makedonija, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 07.03.2015. 16:03h

Makedonska Vlada objavila je danas javni poziv za angažovanje stranih eksperata za rad u domaćim, malim i srednjim preduzećima koja imaju od pet do 250 zaposlenih.

Ovo je drugi put da Vlada Makedonije finansijski podržava angažovanje stranih eksperata kao podršku unaprjeđenju proizvodnje domaćih preduzeća, a u prvom ciklusu 2014.godine za angažovanje stranog eksperta prijavilo se 98 kompanija.

Kompanije koje imaju potrebu za stranim ekspertima treba da navedu konkretnu potrebu za njihovim angažovanjem, nakon čega će aplikacije kompanija koje ispunjavaju uslove biti proslijeđene stranim partnerskim organizacijama koje nude ekspertsku pomoć, a izabrani eksperti će boraviti u makedonskim kompanijama od sedam do 21 dan.

Vlada Makedonije pokriva 95 odsto troškova angažovanja stranihj eksperata, a uslov da preduzeća mogu da konkurišu i da postoje najmanje dvije godine i da imaju najmanje 51 odsto domaćeg kapitala.

Bonus video: