Suđenje Miškoviću: Milo Đurašković negirao krivicu

"Zašto bi on založio svoju porodičnu kuću, da bi Mišković (Miroslav) zaradio 200.000 eura, zašto bi toliko rizikovao za najbogatijeg čovjeka u jugoistočnoj Evropi, to bi bio ekonomski sucid", kazao je branilac Đurašković
417 pregleda 0 komentar(a)
Milo Đurašković, Foto: FoNet
Milo Đurašković, Foto: FoNet
Ažurirano: 02.03.2015. 13:01h

Suđenje vlasniku Delta holdinga Miroslavu Miškoviću, vlasniku Nibens grupe Milu Đuraškoviću i ostalim optuženima danas je nastavljeno pred Specijalnim sudom u Beogradu, a odbrana Đuraškovića negirala je navode iz optužnice.

Optuženima se sudi za zloupotrebe u preduzeću za proizvodnju maziva FAM iz Kruševca, putarskim firmama i utaju poreza.

Suđenje je nastavljeno iznošenjem uvodnih riječi odbrane, pa je tako branilac Mila Đuraškovića, advokat Zoran Ateljević, naveo da njegov klijent nije kriv i da je sve radio po zakonu.

U izlaganju on je naglasio da je Đurašković založio svoju privatnu imovinu kako bi mogao da uzme kredit od 23 miliona eura za kupovinu putarskih preduzeća.

"Zašto bi on založio svoju porodičnu kuću, da bi Mišković (Miroslav) zaradio 200.000 eura, zašto bi toliko rizikovao za najbogatijeg čovjeka u jugoistočnoj Evropi, to bi bio ekonomski sucid", kazao je Ateljević.

Pored Ateljevića na današnjem ročištu uvodna izlaganja iznijeli su i advokati optuženog Milutina Gaševića, Zorana Mihailovića i Dejana Jeftića.

Suđenje Miroslavu Miškoviću, počelo je ispočetka 10. februara, pošto su spojene optužnice za zloupotrebe u putarskim preduzećima i preduzeću FAM.

U spojenom postupku tereti se 15 osoba: Miroslav Mišković, njegov sin Marko, Milo Đurašković, Dejan Jeftić, Risto Ristić, Bora Jelić, Branislav Jovanović, Ljiljana Kostić, Srđan Filipović, Milutin Gašević, Zoran Mihailović, Zdravko Rašo, Predrag Filipović, Živojin Petrović i Jadranka Badrić.

Po optužnici za zlupotrebe u FAM-u, uz Đuraškovića, još sedam osoba tereti se da su to preduzeće oštetile za 3,3 milijarde dinara, kao i da su Đuraškoviću kao vlasniku korporacije "Šer" omogućile protivpravnu korist od 1,7 milijarde dinara.

Po optužnici za zloupotrebe u putarskim preduzećima, na optuženičkoj klupi su Đurašković, Miroslav Miškovcih i još devet optuženih.

Optužnica ih tereti da su od 2005. do 2010. godine putarska preduzeća, iz kojih su nezakonito izvlačili novac, oštetili za 16,95 milijardi dinara, a utajom poreza budžet Srbije za 472 miliona dinara.

Bonus video: