Srbija: Spriječen šverc 8,5 kilograma heroina

Automobilom je upravljao makedonski državljanin albanske nacionalnosti, a u vozilu su se, pored njega, nalazili i njegova majka, supruga, kao i dvoje maloljetne djece
0 komentar(a)
Heroin (Ilustracija), Foto: Shutterstock
Heroin (Ilustracija), Foto: Shutterstock
Ažurirano: 01.03.2015. 17:54h

Srpski carinici, u saradnji sa pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova, spriječili su jutros na graničnom prelazu Preševo krijumčarenje oko 8,5 kilograma heroina.

Kako je Tanjugu rečeno u Upravi carina osam kilograma i 347 grama heroina nađeno je jutros, oko 8 sati, prilikom pregleda automobila "ford fokus", makedonskih registarskih oznaka.

Automobilom je upravljao makedonski državljanin albanske nacionalnosti, a u vozilu su se, pored njega, nalazili i njegova majka, supruga, kao i dvoje maloljetne djece.

Na pitanje carinika koji su razlozi njegove posjete Srbiji, vlasnik automobila je odgovorio da dolazi iz Skoplja i da svoju majku vodi u Bujanovačku banju, poslije čega se vraća u Preševo.

Međutim, obzirom na to da su postojale određene informacije da se vlasnik automobila bavi poslovima sa narkoticima, vozilo je podvrgnuto pregledu na carinskom skeneru pri čemu je otkriven bunker u predjelu mjenjača.

Zbog toga je urađen detaljni pregled vozila i na tom mjestu je nađeno 16 paketića heroina, čija će vrijednost i čistoća biti utvrđeni vještačenjem.

Vlasniku automobila određeno je policijsko zadržavanje od 48 sati, poslije čega će protiv njega biti podignuta krivična prijava.

Bonus video: