O POSJETI BEOGRADU

Blerov spin doktor: Prethodno iskustvo bilo dok je Vučić bio sa Miloševićem

Činjenica da je Blerov medijski ekspert održao predavanje službenicima zaduženim za odnose sa javnošću Vlade Srbije izazvalo je veliku pažnju medija
131 pregleda 4 komentar(a)
Alister Kembel, Foto: Alastaircampbell.org
Alister Kembel, Foto: Alastaircampbell.org
Ažurirano: 20.02.2015. 09:45h

Čuveni spin doktor Tonija Bler, Alister Kembel, objavio je na svom blogu da je bio "fasciniran" tokom posjete Srbiji i objasnio razloge svog dolaska.

Činjenica da je Blerov medijski ekspert održao predavanje službenicima zaduženim za odnose sa javnošću Vlade Srbije izazvalo je veliku pažnju medija, a iz Vlade su objasnili da će saradnja sa njim, kao i sa Blerovom konsultantskom kućom pomoći u modernizaciji državnog aparata.

Za B92 su u Vladi rekli da je Kembel održao jednočasovni sastanak sa pi-arovima ministara i da će uskoro stići i tim stručnjaka britanske vlade koji će držati obuku o komunikacijama u procesu pridruženja Evropskoj uniji.

"Imao sam mnogo upita od novinara iz Srbije o posjeti Beogradu prošlog mjeseca. Kako ne bih odgovarao svakome ponaosob, pomislio sam da bi bilo dobro da ostavim kratku izjavu ovdje. Izvinjavam se novinaru koji je prvi poslao pitanja prije nekoliko nedjelja", naveo je Kembel na svom blogu.

On je rekao da je na poziv Vlade Srbije došao da se sastane sa ministrima i drugim zvaničnicima kako bi razgovarao o "strateškim izazovima i izazovima komunikacije".

"Posebno smo se fokusirali na napore Srbije da postane članica EU i ulozi koju bi u tom poslu moglo da ima efektna i proaktivna komunikacija. Takođe smo razgovarali o tome kako medijsku sliku transformišu tehnologija i globalizacija, kao i o tome kakve to izazove i prilike predstavlja", naveo je Kembel.

Savjetnik za medije bivšeg britanskog premijera, koji na blogu za sebe kaže da je "komunikator, pisac i strateg" istakao je da je za njega "bilo posebno interesantno posjetiti Srbiju".

"Moje prethodno iskustvo vezano za Beograd je bilo kada sam nadgledao medijske nastupe NATO tokom konflikta na Kosovu, dok je sadašnji srpski premijer bio dio Miloševićeve vlade. Čak, prije nekoliko godina mi je savjetovano da tamo ne putujem. Međutim, toplo sam dočekan i taj kratak put je bio fascinantan. Stekao sam jak utisak da je vlada ozbiljno pristupila reformama koje su neophodne kako bi se napravio napredak ka članstvu u EU", naveo je Kembel.

Kako je dodao, Balkan vidi kao posebno interesantan region.

"Takođe je veoma važan za neke od velikih izazova sa kojima se svijet sada suočava. Nadam se da ću doći opet", napisao je Kembel.