Josipović: Ostajem u politici, neću rušiti Milanovića

Budućoj predsjednici nije želio da daje savjete, dodavši da ona ima svoj program i misiju koje će pokušati da sprovede i da joj želi svako dobro
0 komentar(a)
Ivo Josipović, Foto: Beta-AP
Ivo Josipović, Foto: Beta-AP
Ažurirano: 14.02.2015. 10:21h

Odlazeći predsjednik Hrvatske Ivo Josipović u intervjuima hrvatskim medijima izjavljuje da ne namjerava da napusti politički život, niti da ruši lidera Socijaldemokratske partije (SDP) Zorana Milanovića.

"Ponovo bih išao sa ozbiljnim reformama", rekao je u intervjuu za Novu TV u kojem je istakao da je premijer Milanović do novembra prošle godine bio protiv temeljnog dela njegovog programa - ustavnih reformi.

I u razgovoru za HTV poručio je da neće rušiti vođstvo SDP-a, iako su ga, kako je rekao, neki zvali i predlagali mu rušenje rukvodstva te stranke.

Na pitanje da li je povezivanje sa SDP bilo pogubno za njega, Josipović je za Novu TV rekao da to ne može da tvrdi, ali da je sasvim sigurno imalo nekog uticaja i istakao da će u budućnosti svakako biti profesor, ali i političar.

"Gotovo milion i 100 hiljada glasova koje sam prikupio su snaga koja želi promjene", istakao je Josipović dodavši da će sasvim sigurno naći način da artikuliše te promjene u politički koncept i pozvati sve koji žele da Hrvatskoj bude bolje da se priključe.

Na pitanje podrazumijeva li to novu stranku, Josipović je odgovorio da je trenutno još rano govoriti o tome i dodao da je otvoren za razgovor sa svima.

On je izrazio nadu da će učestvovati na predstojećim parlamentarnim izborima.

U intervjuu za HTV on je rekao da ne očekuje održavanje parlamentarnih izbora prije ljeta.

U razgovoru za RTL televiziju je, na pitanje da li je bio predsjednik bez stava, rekao da tokom njegovog mandata Hrvatska ušla u Evropsku uniju i da je "isforsirao" promjenu Ustava koja je dovela do progona ljudi koji su se bavili kriminalom u procesu privatizacije i ratnim profiterstvom.

"Suprotno većini na političkoj sceni otvorio sam dijalog sa svim našim susjedima, liječio sam rane, ne samo Domovinskog rata, već i Drugog svjetskog rata", rekao je Josipović.

Budućoj predsjednici nije želio da daje savjete, dodavši da ona ima svoj program i misiju koje će pokušati da sprovede i da joj želi svako dobro.

Bonus video: