Još jedna optužnica protiv Milana Bandića

Bandić je uhapšen polovonom oktobra prošle godine sa grupom zagrebačkih funkcionera i privrednika u okviru afere Agram, ali je mjesec dana kasnije izašao iz pritvora, pošto je uplatio kauciju i pred sudom obećao da neće uticati na svjedoke i obavljati dužnost gradonačelnika tokom istrage
61 pregleda 0 komentar(a)
Milan Bandić, Foto: Beta/AP
Milan Bandić, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 13.02.2015. 10:02h

Hrvatska Kancelarija za suzbijanje korupcije i organizovanog kriminala podigla još jednu optužnicu protiv zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića.

Bandić se ovog puta tereti da je s još dvije osobe građanskoj inicijativi "U ime obitelji" protivzakonito osigurao štampanje letaka i plakata, snimanje i emitovanje spotova i ustupanje štandova, čime su grad Zagreb i Tržnice Zagreb oštećeni za više od 300.000 kuna, objavio je HRT.

Pored prijestoničkog gradonačelnika, od ranije osumnjičenog za korupciju u aferi Agram, na meti Uskoka našli su se načelnik Gradske kancelarije za obrazovanje, kulturu i sport Ivica Lovrić i šefica podružnice zagrebačkih Tržnica, članice Zagrebačkog holdinga, Zdenka Palac.

Svi su osumnjičeni za zlouporabe položaja i ovlašćenja.

Inače, Bandić je uhapšen polovonom oktobra prošle godine sa grupom zagrebačkih funkcionera i privrednika u okviru afere Agram, ali je mjesec dana kasnije izašao iz pritvora, pošto je uplatio kauciju i pred sudom obećao da neće uticati na svjedoke i obavljati dužnost gradonačelnika tokom istrage.

Sumnjiči se da je oštetio grad na čijem je čelu 12 godina, a u slučaju povezanim s predsjedničkom izbornom kampanjom i da je oštetio državni budžet zbog neplaćanja poreza na donacije primljene nakon izbora 2010. godine.

Ukupnu štetu Tužilaštvo procjenjuje na oko 2,6 miliona eura.

Bonus video: