Šutanovac: Da je Tadić prisluškivan on bi to prvi saznao

Šutanovac najavljuje da će tužiti svog nasljednika zbog optužbi da je prisluškivao Borisa Tadića i svoje stranačke kolege, ali i poziva državne organe da reaguju, jer je ministar iznio optužbe koje "direktno zadiru u nacionalnu bezbjednost"
0 komentar(a)
Dragan Šutanovac, Foto: Betaphoto
Dragan Šutanovac, Foto: Betaphoto
Ažurirano: 12.02.2015. 09:30h

Ostavka je najmanje što ministar odbrane Srbije Bratislav Gašić može da ponudi kako bi se spriječilo dalje urušavanje Vojske Srbije, izjavio je Dragan Šutanovac.

Bivši ministar odbrane i funkcioner DS je u intervjuu "Danasu" komentarisao Gašićevu izjavu da bi on sam protiv sebe trebalo da podnese krivičnu prijavu, a da će Gašić biti svjedok u tom procesu.

Na sudu ćemo imati priliku da se uvjerimo ko se uplašio priče o prisluškivanju i ko već deset mjeseci katastrofalno loše vodi sistem odbrane, rekao je Šutanovac.

Šutanovac najavljuje da će tužiti svog nasljednika zbog optužbi da je prisluškivao Borisa Tadića i svoje stranačke kolege, ali i poziva državne organe da reaguju, jer je ministar iznio optužbe koje "direktno zadiru u nacionalnu bezbjednost".

Na optužbu Gašića da je on prodavao vojnu opremu ispod sekundarnih cijena i da su kupci i prije početne cijene bili poznati, Šutanovac je rekao da Gašić već deset mjeseci nikako da razdvoji funkciju ministra i trgovca.

"Sve vrijeme ministarstvo tretira u prvom licu jednine i time pokazuje da apsolutno ne razume funkcionisanje sistema. Istina je da nijedan kupac ili prodavac koji sarađuje sa Ministarstvom odbrane nikada nije ušao u moj kabinet, kao i da nikoga od njih za pet godina nisam želio da upoznam. Posao ministra nije da kupuje ili prodaje, jer za to postoje nadležne službe".

Intervju sa Šutanovcem donijela je i današnja "Politika" pod naslovom "Da je Tadić prisluškivan on bi to prvi saznao".

Na tu temu, Šutanovac je rekao da je "Tadić kao predsjednik Srbije bio i šef Savjeta za nacionalnu bezbjednost, a šef njegovog kabineta Miodrag Rakić bio je šef biroa za koordinaciju službi bezbjednosti".

"Da je kojim slučajem predsjednik bio pod merama", nastavio je Šutanovac, "siguran sam da bi to prvi saznao. Kako god, ministar Gašić je pokrenuo lavinu i moraće da se suoči sa činjenicom da mu pozicija ministra odbrane ne dozvoljava da iznosi paušalne neistinite optužbe".

Gašić je juče na sjednici skupštinskog Odbora za odbranu i bezbjednost demantovao da je rekao da je Šutanovac prisluškivao najbliže stranačke saradnike i naveo da posjeduje snimak intervjua koji to dokumentuje.

On je naveo da naslov objavljenog teksta u tom dnevnom listu ne odgovara njegovim riječima.

Bonus video: