PRETHODNIH DANA 200 HAPŠENJA

Hapšenja u Srbiji: Kavčane zaobilaze, na meti škaljarci

Novinari istraživačkog portala KRIK-a kažu da su pripadnici škaljarskog klana češće meta i kriminalaca, ali i policajaca. Dodaju da u posljednjoj policijskoj akciji nije uhapšen nijedan član kavačkog klana
7993 pregleda 2 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

U nekoliko akcija u toku prethodnih dana srpska policija je uhapsila oko 200 osoba. U tamošnjem MUP-u nemaju podatke koliko uhapšenih je, posle saslušanja, pušteno, a za koliko njih je određen pritvor i kažu da je to u nadležnosti brojnih tužilaštava i sudova širom Srbije.

Jedino ime koje je ministar unutrašnjih poslova Srbije, Nebojša Stefanović izgovorio na konferenciji je blizak saradnik Luke Bojovića - Filip Korać, za kojim je raspisana crvena Interpolova poternica i koji se dovodi u vezu sa škaljarskim klanom.

Novinari istraživačkog portala KRIK-a kažu da su pripadnici škaljarskog klana češće meta i kriminalaca, ali i policajaca. Dodaju da u posljednjoj policijskoj akciji nije uhapšen nijedan član kavačkog klana, piše N1.

"Nije tačno da kavčana ima pet (kako je rekao Stefanović), to je smiješno, valjda ministar pokušava da opravda to što ih ne hapsi", smatra novinar KRIK-a Stevan Dojčinović.

U KRIK-u sumnjaju da se pripadnici kavačkog klana, kako kažu, ne hapse, jer imaju veze upravo u policiji. I da su se nedugo nakon ubistva Aleksandra Stankovića zvanog Sale Mutavi, koji je bio narko-diler, vođa navijačke grupe i blizak kavačkom klanu u javnosti pojavile fotografije koje svedoče o njegovom prijateljstvu sa visokopozicioniranim pripadnicima policije.

Poslije Stankovićevog ubistva - oktobra 2016. godine, ministar Stefanović objavio je rat mafiji.