Obilježena godišnjica protesta u više gradova u BiH

Tokom obilježavanja godišnjice februarskih protesta u BiH, građani su nosili transparente sa porukama vlastima, kritikujući rad svih segmenata društva u oblastima ekonomije, policije, pravosuđa, obrazovanja, zapošljavanja
0 komentar(a)
Sarajevo protest, Foto: Betaphoto
Sarajevo protest, Foto: Betaphoto
Ažurirano: 07.02.2015. 20:30h

U više gradova u BIH danas je obilježena godišnjica februarskih protesta, koji su prošle godine masovno održani u Tuzli, Sarajevu, Mostaru, Bihaću i drugim gradovima.

Na ulicama siu bile primjetne jake policijske snage, a zbog najavljenog okupljanja građana, policijske agencije u BIH oformile su i Operativni štab.

Međutim, na okupljanja se odazvao mali broj građana.

Tokom obilježavanja godišnjice februarskih protesta u BiH, u Tuzli, Sarajevu, Mostaru, Bihaću, Zenici, Bugojnu, Banjaluci i drugim gradovima u BiH, građani su nosili transparente sa porukama vlastima, kritikujući rad svih segmenata društva u oblastima ekonomije, policije, pravosuđa, obrazovanja, zapošljavanja.

"Naša revolucija 7. februara prošle godine nije polučila očekivane rezultate. čak nismo zadovoljni ni Vladom Tuzlanskog kantona u čijem smo izboru sami učestvovali", kazao je predsjednik Sindikata solidarnosti Sakib Kopić.

Oko stotinu građana u Sarajevu zadržali su se nekoliko sati pred zgradom Predsjedništva BiH, noseći transparente.

Nekoliko desetina građana okupilo se u Mostaru uz parolu "Vi imate - mi nemamo", mirno izražavajući nezadovoljstvo.

U Banjaluci je svega desetak ljudi obilježilo godinu dana od održanih masovnih protesta u BiH. Okupljanje u Banjaluci organizovale su neformalne grupe građana "Za socijalnu pravdu" iz Prijedora i "Centar za studije rada" iz Banjaluke.

Nisu zabilježeni incidenti tokom okupljanja građana u BiH.

Bonus video: