NOVI ISPAD

Dodik one koji kritikuju zakon nazvao drekavcima

Udruženje novinara BiH i Udruženje novinara RS juče su pozvali Dodika da ne potpiše ukaz o proglašenju novog Zakona o javnom redu i miru i tako spriječi stupanje na snagu zakona za koji smatraju da će ograničiti slobodu izražavanja
0 komentar(a)
Dodik, Foto: Betaphoto
Dodik, Foto: Betaphoto
Ažurirano: 06.02.2015. 12:28h

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da poštuje odluku većine u parlamentu RS da usvoji novi Zakon o javnom redu i miru, koji su novinarska udruženja ocijenila kao nastojanje ograničavanja slobode govora.

Dodik je nazvao "drekavcima" one koji kritikuju usvojeni zakon kojim se društvene mreže definišu kao "javni prostor".

"Ne znam koja je to javnost, nisam za to čuo. Postoji nekoliko drekavaca koji pokušavaju da se predstave kao neko udruženje i da forsiraju neku priču", kazao je predsjednik RS novinarima u Banjaluci.

On tvrdi da u RS "nema nikakvih ograničavanja" slobode govora, ali je upozorio da se "ne smije zloupotrebiti ništa, pa ni bilo koji oblik komunikacije".

Po njegovim riječima, u RS se ne radi ništa što već nije viđeno u nekim evropskim zemljama.

"U SAD imate daleko strožije uslove za neke takve stvari", kazao je Dodik, koji ni danas nije želio da odgovara na pitanja novinara BN televizije.

Udruženje novinara BiH i Udruženje novinara RS juče su pozvali Dodika da ne potpiše ukaz o proglašenju novog Zakona o javnom redu i miru i tako spriječi stupanje na snagu zakona za koji smatraju da će ograničiti slobodu izražavanja.