Mađarski nacionalista za podizanje ograde na granici sa Srbijom

"To ne bi bila obična ograda, već, kao na meksičkoj granici. Mora ponovo da se uvede graničarska služba koja bi patrolirala pored ove ograde", rekao je Torockai za Radio Slobodna Evropa
1 komentar(a)
ograda, granica, Foto: Shutterstock
ograda, granica, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 05.02.2015. 17:48h

Gradonačelnik pograničnog mjesta u Mađarskoj, Asothaloma, Laslo Torockai kome je u više navrata zabranjivan ulazak u Srbiju zbog ekstremističkog djelovanja, založio se za podizanje ograde na granici sa Srbijom, kako bi se spriječio ulazak azilanata koji stižu sa Kosova.

"Ako ne dođe do promjene, postoji samo jedna mogućnost koja može da nam obezbijedi sigurnost, to je podizanje ograde duž granice. To ne bi bila obična ograda, već, kao na meksičkoj granici. Mora ponovo da se uvede graničarska služba koja bi patrolirala pored ove ograde", rekao je Torockai za Radio Slobodna Evropa.

On je na mjesto gradonačelnika izabran sa liste ultradesničarske mađarske partije Jobik.

Torockai je bio lider ekstremističkog mađarskog Omladinskog pokreta 64 županije, koji je MUP Srbije krajem 2005. godine okvalifikovalo kao ekstremističku organizaciju koja se zalaže za obnovu takozvane velike Mađarske.

Torockaiju je prvi put ulazak u Srbiju bio zabranjen na godinu dana 2004. godine, nakon tuče koju je izazvao na Paliću. Ulazak u Srbiju na dvije godine bio mu je zabranjen poslije još jedne tuče, tada u centru Subotice, 2008. godine.

Bonus video: