Uhapšen zbog pokušaja iznude 500.000 eura od Miroslava Miškovića

Policija sumnja da je osumnjičeni 12. januara ove godine u dvorište oštećenog ubacio fasciklu sa odštampanom porukom u kojoj je zahtjevao veću sumu deviznog novca ili će objaviti snimke navodnih razgovora koji mogu uticati na ishod sudskih postupaka u vezi oštećenog
0 komentar(a)
Miroslav Mišković, Foto: Beta
Miroslav Mišković, Foto: Beta
Ažurirano: 04.02.2015. 19:23h

Policija je danas u Čačku uhapsila D.Đ. (21), zbog sumnje da je ucjenjivao biznismena Miroslava Miškovića.

Mladić je od vlasnika Delte pokušao da iznudi 500.000 eura, prijeteći da će u suprotnom objaviti kompromitujući materijal u medijima.

Policija sumnja da je D.Đ. 12. januara ove godine u dvorište oštećenog ubacio fasciklu sa odštampanom porukom u kojoj je zahtjevao veću sumu deviznog novca ili će objaviti snimke navodnih razgovora koji mogu uticati na ishod sudskih postupaka u vezi oštećenog.

U istoj poruci ostavljen je i broj telefona za dalji kontakt.

Osumnjičeni je potom, koristeći poseban telefon i SIM karticu čiji je broj ostavio u poruci, svakodnevno provjeravao da li ga je oštećeni kontaktirao. Policija je u Čačku, prilikom pretresa stana i drugih prostorija osumnjičenog, pronašla mobilni telefon koji je koristio za izvršenje krivičnog djela, dok su u stanovima i drugim prostorijama u Beogradu pronađeni kompjuter i štampač korišćen za pisanje poruke oštećenom. Osumnjičenom je određeno zadržavanja do 48 sati i biće priveden dežurnom tužiocu Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, piše u saopštenju.