Kaliniću prijeti i do 4 godine zatvora

Kalinić se sa suprugom i dvoje djece vraćao s Kopaonika i svojim „lend roverom“ prešao na suprotnu stranu kolovoza
8 komentar(a)
Milan Kalinić, Foto: Arhiva Vijesti
Milan Kalinić, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 03.02.2015. 08:27h

Srpsko TV lice i glumac Milan Kalinić bi mogao da dobije i do četiri godine zatvora zbog teškog udesa koji je izazvao.

Kalinić je kriv za saobraćajnu nezgodu u kojem su dva lica teško povređena.

Kalinić se sa suprugom i dvoje djece vraćao s Kopaonika i svojim „lend roverom“ prešao na suprotnu stranu kolovoza. Voditelj se sudario sa automobilom marke „suzuki“ kojim je upravljao mađarski državljanin.

Blic piše da je teške tjelesne povrede zadobio bračni par u „suzukiju“, a voditelj je lakše povrijeđen. Osim bračnog para, u „suzukiju“ su u trenutku udesa bili i njihov sin i njegova djevojka, ali oni nisu povrijeđeni.

Kaliniću je na licu mesta urađen alko-test, kojim je utvrđeno da nije vozio pod dejstvom alkohola. Kako je saopštila PU Kruševac, protiv njega će biti podnijeta krivična prijava u redovnom postupku zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio teško krivično djelo protiv bezbjednosti javnog saobraćaja.

Tužiteljka Gordana Čolić, šef Višeg tužilaštva u Pančevu, objašnjava za „Blic“ da kada je nehatom izazvana nesreća u kojoj su putnici zadobili teške povrede predviđena kazna je do četiri godine zatvora.

"U ovom slučaju umjesto zatvorske kazne sud može da izrekne i novčanu kaznu. Takođe, sud ima pravo da okrivljenom izrekne, pored kazne, i mjeru zabrane upravljanja motornim vozilom od tri mjeseca do pet godina", kaže Čolićeva

Kako ocjenjuju srpski mediji, Kalinić je poznat kao bahat vozač.

Bonus video: